Viktor Barth-Kron & sanningen om (V)?

Idag skriver Viktor Barth-Kron en intressant artikel om den politiska utvecklingen. Och oavsett om han bara har lite rätt, eller i värsta fall mycket rätt, så kommer Vänsterpartiet bli den största förloraren av alla om (V) skulle acceptera den här idén som har drivits fram av de borgerliga, och även av högern inom Sossarna.

DNDN: ”Idén att Jonas Sjöstedt ska rösta för att göra sig själv politiskt meningslös är lite märklig. En utomjording hade nog tyckt att det var en märklig scen i fredags. Där stod ledaren för ett åttaprocentsparti – Centerpar-tiet – och förklarade att hon nu fått till en uppgörelse som driver politiken kraftigt åt höger, och som dessutom stänger ute ett annat åttaprocentsparti – Vänsterpartiet – från inflytande.

Denna uppgörelse ska nu ligga till grund för nästa regering. En regering som ska röstas fram med hjälp av – Vänsterpartiet.

Vänsterpartiet ska alltså stillatigande accep-tera att två politiska motståndare – C och L – har bestämt att V från och med nu ska vara politiskt meningslösa. Detta efter att Vänsterpartiet varit etablerat som tung aktör i det rödgröna blocket i åtminstone 20 år.”

Vad jag själv skulle göra om Vänsterpartiet köpte de borgerliga önskemålen om att göra en brasa av det egna partiet vete väl sjutton. Men jag skulle definitivt inte gå till valurnorna en gång till, det vore helt meningslöst. Jag anser nämligen att Barth-Kron har helt rätt i sin analys av det politiska läget, och det pekar helt åt Häcklefjäll, som inom parentes de facto ligger på Island av alla ställen.

Situationen är mer än delikat, frågan är om Vänsterpartiet är berett att agera? Frågan är svår, ett tag så tyckte jag nog att (V) borde stödja Socialdemokraternas överenskommelse, men jag har ändrat uppfattning. Nu ser jag nog saken på samma sätt som Barth-Kroon, ett sådant agerande vore samma sak som ett politiskt självmord

  6 comments for “Viktor Barth-Kron & sanningen om (V)?

 1. KalleB
  14 januari, 2019 at 08:25

  Säger dom inte stopp NU,så är dom borta. (s) ÄR redan borta iom denna ursmarta förhandlare som tydligen är maktgalen.

  NU gäller det Sjöstedt!

  • 14 januari, 2019 at 09:41

   Ja, jag tror att du har rätt. Risken är helt uppenbar…

 2. joakim
  14 januari, 2019 at 10:32

  Vad har hänt med S & MP, rör det sig om en ideologisk kollaps? ideologi som betyder mindre än billigt julpynt? Politisk konkurs? Är de delar av alliansen numera, har de lämnat vänster planhalva?

 3. Marcus R
  14 januari, 2019 at 12:18

  Släpper V fram S så är de inte längre ett vänsterparti utan ett stödparti åt högerpolitik.

  Som det ser ut nu får ju Alliansen igenom ganska mycket av vad de ville ha; då kunde S lika gärna släppt platsen och varit en bra opposition istället för att föra igenom en politik som inte är deras egen.

  • 14 januari, 2019 at 13:55

   Korrekt, å andra sidan så tvivlar jag starkt på att det inte kommer bli mer dramatik innan det här är över. Och det är långt kvar innan vi kan summera diverse uttalanden från presskonferenserna, mycket långt…

 4. KalleB
  14 januari, 2019 at 16:57

  Ok,ok. Han ”satte ner foten” och gav ett par rejäla slängar åt höger inklusive sossarna.

  Tack för det iaf.

  Med tanke på vad som sedan sagts så misstänker jag mycket starkt att den sk. ”kohandeln” redan var överenskomna mellan den sk. ”mitten” och v.

  Varför skulle tex v behöva mer tid när det var upp till s ”mitten” att leverera?

  Mystiskt.

  Så man backar lite snabbt om diverse ”formuleringar” så är cirkusen igång igen,men med Löfven_II barbacka!

  Extraval hade varit mera rumsrent!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *