Våren är ännu mer avlägsen?

Det är nästan så man undrar om SVT numera sponsras av någon läkemedelsindustri. Det verkar nästan så när man ser deras nyhetsvärdering, för på hemsidan sprider de väderprognoser som sannolikt skapar depressioner hos många av tittarna. Som i mitt fall, jag är redan extremt trött på årstiden, nu precis som varje vinter…

DNSVT: ”Fredag inleds med att ett lågtryck drar in från sydväst och flera lågtryck kommer sedan att dra in på löpande band för att närvara hela helgen. Det för med sig ett grått väderläge som blir ganska blåsigt vid de södra kusterna. Mild luft tränger upp ända till Hälsingland under lördagen, men redan nu börjar snö smälta bort i södra Svealand och Götaland.

– Mycket av snön i söder smälter bort och det är oklart om det kommer ny snö i samband med nederbörden, det kan vara för milt, säger Nitzan Cohen. Helgens väder indikerar ändå att de med vårlängtan får fortsätta drömma lite till.”

Själv så hade jag redan kollat in almanackan i samma ögonblick som jag förstod att det skulle komma en tempera-turhöjning i Östra Svealand, några grader till på plussidan på utomhustermometern. Men det lilla hoppet tog SVT loven av idag, och det rejält. Jag började till och med försöka sätta mig in i hur det skulle kännas att gå ut bara i skjortärmarna och samtidigt konstatera att det var närmare 20 ° i luften och mötas av pipandet från pilska småfåglar som verkligen längtar efter att få göra små fågelungar.

Själv så vet jag inte säkert, men det känns som om man bara blir känsligare och känsligare med åren. Jag kanske borde diskutera frågan med andra pensionärer i min omgivning. Själv så har jag redan hunnit drömma lite om vårvärmen, jag såg framför mig hur jag motionerade teleobjektivet för att ta närgångna bilder på våra pipande och flaxande små kamrater. Men SVT sätter effektivt klacken i den sortens dagdrömmeri, nu låter det mer som att man måste vänta till efter midsommar för att ta ut svängarna i tankeverksamheten

  7 comments for “Våren är ännu mer avlägsen?

 1. Sören
  8 februari, 2019 at 08:11

  Bilderblogg har varit nere nu på morgonen. Var det du som hade gjort nåt?

  • 8 februari, 2019 at 08:29

   Nope, det var nåt på serversidan…

 2. Martin G
  8 februari, 2019 at 09:03

  Att våren känns avlägsen är ju inte så märkligt, eller hur? Det är väl fortfarande bara början av februari…

  • 8 februari, 2019 at 09:22

   Må så vara, men iaf så har jag blivit känsligare med åren. Vintrar är inte kul… 🙁

 3. Gert
  8 februari, 2019 at 14:50

  Så här års brukar journalister ringa till SMHI, och fråga när våren kommer…

  • 8 februari, 2019 at 15:00

   Fast just idag smälter mycket snö här… 🙂

   • el Persson
    8 februari, 2019 at 20:39

    Var ute och gick mina kilometrar idag, fläckvis gjorde broddarna trots allt nytta, för på Järvafältet smälter det också; på vissa ställen liknar det vårflod på stigar och gångvägar. Och pilska blåmesar och talgoxar har redan satt igång, med koltrasten håller tyst hittills vad jag har hört. Men jag tror ändå att det är lite tidigt, så det lär inte bli några ägg lagda än på ett tag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *