Vad saknar jag mest idag ?

Det händer mig ibland att jag saknar något, något som antagligen gäller även er som läser dessa rader. Det kan vara allt mellan himmel och jord, just nu saknar jag mina barn & barnbarn, en privat yacht, ett verkligt fett bankkonto, ja var och en av oss skulle säkerligen kunna räkna upp en lång lista. Jag kan, på tal om bilden, sakna t.ex. vårfågelkvitter…

SkrattmåsNu har väl just skrattmåsen knappast gjort sig känd för att sjunga som en näktergal precis, men jag klagar inte, de är lite skräniga men samtidigt så representerar de sommaren i högsta grad, och det är inte illa pinkat för en fågel. Sådana är vi nog lite till mans, det som skiljer oss åt är väl mindre detaljer och många skulle nog hellre välja en säck med tusenlap-par framför en skrattmås. Men ska man drömma så underlättar det antagligen en del om man håller isär möjliga och omöjliga drömmar, och med handen på hjärtat, jag tycker faktiskt att skrattmåsen är en riktig sötnos.

Men om jag ska bli lite mer konkret så är det nog årstiden det är fel på. Just nu så är det förhållandevis varmt här i Haninge, jag tror att utomhustemperaturen ligger bra precis runt 0 °, så var det i alla fall då jag sist kollade termometern för någon timme sedan. Visst skulle det vara trevligare om det vore plus tjugo grader utomhus idag, men det är faktiskt lite trösterikt att klimatet inomhus här framför datorn närmar sig den nivån i alla fall. Dessutom så har jag en besvansad liten kamrat i mitt knä vilket höjer humöret en del faktiskt.

Stavningskontrollen i mitt mitt ordbehandlingsprogram hävdar att ordet ”besvansad” inte finns i det svenska språket, men man kan ju inte få allt. Den lilla damen som är försedd med en sådan den kroppsdel ligger redan och snusar i sin husses knä, vilket mycket väl kompenserar för ordbehandlingsprogrammets tillkortakommanden. Det enda som felas hennes människa just idag är väl utomhustemperaturen. Det är inte ens måttligt underhållande att vara ute och fotografera nu när utomhustemperaturen ligger klart under 15-16 ° kan jag tycka.

Så nu anser jag själv att jag har bevisat att jag lever även idag, trots frånvaro av en godtagbar utomhustemperatur. Så passa gärna på att berätta vad du tycker om kamraten på bilden, så bevisar även du samma sak

  3 comments for “Vad saknar jag mest idag ?

 1. Micke
  23 januari, 2019 at 01:03

  Lite filosofiskt lagd idag?

  • 23 januari, 2019 at 06:12

   …möjligen igår :-I

 2. Mats
  23 januari, 2019 at 08:28

  Skräniga typer, men bra bild!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *