Stockholms Län hårt snödrabbat…

Det är full fart på den s.k. ”snösvängen” nu i Stockholms län, och troligen lite runt om i hela landet, själv sitter jag inlindad i en varm filt trots att jag är påklädd, det är hyfsat varmt inomhus, men bor man fem trappor upp så kyls ytterväggarna tämligen ordentligt trots allt. Snö och kyla gillar jag inte

DNDN: ”Mängder av olyckor inträffade under fredagen på grund av stora snömängder och halka. Under lördagen drar ett nytt nederbördsområde in över landet.

För de som är ute kommer det säkert att bli besvärligt på olika håll och det brukar bli fler krockar när det är sådant här väder, men de brukar samtidigt bli lindrigare för att man håller lägre hastigheter. Under lördagar brukar det vanligtvis också vara mindre trafik, säger Trafikverkets presskommunikatör Lennart Helsing.

Rapporter om snörelaterade trafikolyckor på olika håll i landet tickade stadigt in under fredagen och tilltog under kvällen. Utanför Borås kolliderade exempelvis fyra fordon med nio personer, varav två fördes till sjukhus, och norr om Motala omkom en kvinna i en krock med ett lastbilssläp som sladdade över i fel körfält.”

Själv så har jag störts av trafiken inatt, det har pågått mycket snöröjning och först för en halvtimme sedan så kom jag på att jag borde stänga balkongdörren istället för att bara låta den så på glänt som den normalt får göra. Katten har nämligen sin toalettlåda parkerad vid den dörren vilket är praktiskt eftersom luften lämnar bostaden den vägen, och jag tror att t.o.m. min lilla kisse gillar att ha det så.

Lyckligtvis så bunkrade jag en del igår på förmiddagen, det blev lite dyrt men det var för att jag tog höjd för en vecka, man vet aldrig når sådana här köldknäppar ger med sig, det kan i värsta fall dröja ett tag. Vi 70-plussare bör helst INTE vara ute och haka i onödan, benbrott och hjärnskakningar kan bli dyra för samhället

  5 comments for “Stockholms Län hårt snödrabbat…

 1. Tarmo Lindholm
  2 februari, 2019 at 16:19

  När det blir alldeles_för_ mycket snö och kallt, då finns det möjlighet att handla på Nätet, även om det kostar ca 150kr extra tycker det är värt priset.
  För min del blir det normalt två kortare Bussturer, fram och tillbaka till Willys, men ibland handlar jag framför ”datorn” när det är riktigt dåliga väderförhållanden, då får dom gärna bära varorna tre våningar ( ingen Hiss ) till vår ytterdörr, särskilt när det är dags att köpa Kattsand .. 🙂

  • 2 februari, 2019 at 16:49

   🙂 Kattsand, ja den kan andra få släpa hit… 🙂

 2. Bertil
  2 februari, 2019 at 17:54

  Snö och minusgrader är inget bekymmer för min del, det är bara klä sig ordentligt.

  När det gäller att handla så erbjuder ortens ICA-butik oss pensionärer gratis hemkörning varje tisdag, dessutom är det 5% rabatt. Det är bara att lämna in sin beställning senast på måndagen samt se till så att det finns pengar på ICA-kortet. Hade jag inte blivit sjuk i våras så hade jag aldrig funderat på att utnyttja servicen med hemkörning då jag bara har c:a 150 m till affären.

  • 2 februari, 2019 at 20:58

   Så gör man nog inte här tyvärr…

 3. el Persson
  2 februari, 2019 at 20:51

  Hör visserligen till 70+arna, men ännu har jag inte behövt ställa in mina dagliga promenader. Men det är klart igår, fredag, var det definitivt inte cykelväder, och det blev bara en kortare bit till fots: drygt 5 km i snömodden. Plogat var det icke.

  Mitt problem är att inte endast min ålder är hög, utan också min vikt, så hög att min läkare säger att jag är alldeles för söt, insidan alltså. Om jag inte ger mig ut, och rör på mig, sitter jag inne, och gör annat. Vilket jag bara blir sötare av. Så det är bara att snöra på sig dojorna och motionera dem.

  Tur att jag trivs ute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *