Stefan Löfven blåste väljarna…

Valet handlade inte om folk ville ha borgerlig eller socialdemokratisk politik, det handlade bara om att hålla Sverigedemokraterna borta. Det lyckades man med, men frågan är hur man tänker lösa problemet på lite längre sikt. Nu förstår ju väljarna att både borgare och sossar kommer att samarbeta till 100 procent…

libDN: ”Det tog Stefan Löfven 131 dagar att återerövra regeringsmakten. Men kampen för att vinna själva valet har bara börjat. Nu ska Socialdemokraterna försöka beveka LO-medlemmarna – trots januariavtalet om försvagad arbetsrätt och mer liberal migrationspolitik. Hur vet man vem som vunnit valet den 9 september 2018? I valrörelsen i slutet av augusti, omgiven av segerpokaler i Olofströms IF:s klubbstuga, försökte en socialdemokratisk partiledare ge sitt principiella svar på en av svensk politiks knivigaste frågor. – Den som har möjlighet att få igenom sin politik i Sveriges riksdag. Det är det som är det avgörande, svarade Stefan Löfven.”

En mer liberal migrationspolitik, som DN skriver, gör givetvis att socialdemokraternas charader inte kommer hjälpa partiet på något sätt, givetvis så kommer rashatarpartiet få ännu fler förespråkare och därmed väljare. Att skapa ett slags allians med de borgerliga partierna kanske fungerade den här gången, men kommer väljarna köpa den varianten även i nästa valrörelse? Snarare så har väl socialdemokraterna nu gjort sitt för att garantera att SD blir största parti i nästa val.

Beslutet om en ny allians har nog stötts och blötts åtskilliga gånger sedan det började stå klart att SD skulle få nya framgångar i valet som nu har varit. Så visst, kortsiktigt så har Löfven vunnit valet tillsammans med sina nya allianskamrater, men det intressanta är hur det går nästa gång, blir väljarna ännu mer förbannade på Löfven & Co så kommer väl SD få egen majoritet i landets lagstiftande församling, vad har man då vunnit?

  3 comments for “Stefan Löfven blåste väljarna…

 1. 19 januari, 2019 at 14:39

  Trots att SD är ett parti på högerkanten är det just högerpolitik som kommer att förse SD med nya väljare.

 2. Urban K
  19 januari, 2019 at 22:53

  Löfven är en förklädd borgare, inget annat,

  • Olof Larsson
   21 januari, 2019 at 14:10

   Och vari består förklädnanden?

   Omvandlingen av socialdemokraterna till ett borgerligt mittenparti fullbordades av Persson. Det är mycket märkligt att det för så många är så svårt att inse detta obestridliga faktum. Det finns ingen förklädnad alls. Dagens regeringsförklaring – om något – är beviset på detta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *