SD:s Nazi-förflutna dyker upp igen…

24 juni, 2018
By

De allra flesta förvånas icke av olika slags rasistuttalanden från Sverigedemokraternas sida. Nu är det SD:s f.d. partisekre-
terare som uttalar sig på Centerpartiets Facebooksida, och det han ger uttryck åt är inget annat än ren rasism. Björn Söder är dessutom Riksdagens andra vice talman, ett uppdrag som man har anledning att förvänta sig att han sköter…

SDDN: ”Judar och samer är inte svenskar, slog sverigedemokra-
ten Björn Söder fast i en omtalad DN-intervju för fyra år sedan. Med mindre än 100 dagar kvar till valet har Söder upprepat påståendet, denna gång i en kommentar på Centerpartiets Facebooksida.

Björn Söder är inte vem som helst. Han har tidigare varit SD:s partisekreterare och är nu riksdagens andre vice talman, ett uppdrag som är större än att representera ett enskilt parti.
Trots att Söder fick massiv kritik efter DN-intervjun, väljer han nu att upprepa sitt kränkande påstående. Det visar att intervjun 2014 inte var något misstag, annat än möjligen i taktisk men-
ing. Björn Söder tycker så här och skäms inte för att säga det.”

Det borde rimligen vara uppenbart för var och en som tar del av Sverigedemokraters uttalanden i olika sammanhang. Själv så har jag säkerligen skrivit om saken minst ett tiotal gånger, kanske till och med det dubbla antalet. Ständigt och jämt tycker jag att representanter för partiet kommer med anmärkningsvärda påståenden av det ena eller andra slaget, och sitter partiets riksdags-
ledamöter still i båten när dess partisekreterare uttalar sig starkt rasistiskt om judar så kan ju det bero bara på en enda sak, de delar hans uppfattning.

Det som är mest skrämmande är dessutom att en hel del talar för att Sverigedemokraterna från och med valet i höst kommer att kunna stoltsera med påståendet att de är riksdagens största politiska parti. Löfvens tillkortakommande som statsminister, och hans krypande inför företagsamhetens representanter kan komma att innebära att socialdemokraterna faller ner till tredje plats när det gäller partistorlek, och i så fall så kommer de få det utomordentligt svårt även i nästkommande val.

Den enda chansen för allianspartier inklusive socialdemokrater är att bilda ett nytt slags regeringskoalition, en samling partier som sammanlagt representerar mer än 60 % av väljarkåren, och då måste samtliga partier vara mer än samarbetsvilliga. Samtidigt så tycker jag att det känns oroande, då kanske ännu fler än idag samlas bakom Åkesson och hans gelikar. Ett sådant scenario känns utomordentligt skrämmande, frågan är förstås vad en sådan utveckling leder till på sikt. För mig känns det som början på en riktig mardröm

Tags: , , , , , , , ,

11 Responses to SD:s Nazi-förflutna dyker upp igen…

 1. Sören on 24 juni, 2018 at 08:58

  Ja den som händelsevis har tvivlat på SD:s nazism ska väl sluta blunda nu. Det måste vara jobbigt att hela tiden sitta och knipa ihop ögonen?

  • Jinge on 24 juni, 2018 at 09:01

   Nejdå, de är vana…

 2. Joakim on 24 juni, 2018 at 10:30

  Regeringen tycks ha fått för sig att vänsterväljare INTE KAN protest-rösta? Kanske är det de fina, exklusiva S-kvinnorna som tror det..

  • Jinge on 24 juni, 2018 at 13:20

   Vad menar du med “fina, exklusiva S-kvinnor” ??

 3. el Persson on 24 juni, 2018 at 11:57

  Det Söder säger är själva grunden för partiet, och att jag kallar det Sverigenazisterna. Det väsentliga för dem är att dela in människor i olika grupper, och att människor ÄR den grupp de tillhör, och sedan ställa grupperna mot varandra. Naturligtvis att deras egen grupp är utvecklingsmässigt överlägsen alla andra, vilket ger dem rätt att bestämma över de andra. Har dessa dumskallar inte fattat att Hitler och hans förbrytarband inte var så överlägsna, och blev utklassade under kriget? Eller menar de att det är fake news?
  Människan har alltid vandrat, varit en kringströvande art. Vi har på den vägen blivit en art som befolkat hela klotet. Under detta har människor bildat grupper, med tiden nationer, men hela tiden har människor, frivilligt eller med tvång bytt grupp, “nation”. Modern forskning har visat att människan är en art med EN ras, den genetiska skillnaden mellan, för ögat tydligt skilda grupper, exempelvis européer och afrikaner, är mindre, än inom dessa grupper var för sig.
  Men nazisternas “ein land, ein volk, ein führer” är en lögn där Söder försöker hålla de två första leden levande, och blir SD tillräckligt stora kommer säkert det sista om Ledaren att trassla sig in. Vad vetenskapen lärt oss är ointressant i sammanhanget, ungefär som när Hitler avvisade Einsteins och Bohrs framsteg med att det var “judisk fysik”. Uppenbarligen gällde annan fysik för hans renrasiga arier. Söders höjder är av samma kvalitet, det vill säga kvalificerat skitsnack eller falska nyheter, som det heter nu. Var det inte sådant som MSB skulle skydda Sverige och valrörelsen från?

  Hur en regering ska kunna bildas efter valet är en kvistig fråga. Att alliansen och sossarna skulle gå i koalition, eller S&M för den delen, skulle vara en katastrof för landet. Då skulle nassarna upplevas som enda alternativet till regeringen, och de skulle växa ytterligare. Faktum är att med nuvarande utspel från de olika partierna skulle ju inte ens en koalition s-sd-m vara otänkbar.
  Att alla alternativ här nämnda skulle vara, eller leda till, katastrof för det Sverige som vi känner idag anser jag helt klart. S&Ms självplågarpolitik där de, mer eller mindre, påstår att det går åt skogen för landet, men att de har politiken för att fixa det, spelar Jimmie & Co i händerna. S&Ms påståenden verkar bekräfta att Jimmie haft rätt hela tiden. Varför då rösta på bleka kopior? S&M har ingen framtidstro. Därmed har de heller ingen framtid. För dem gäller det nu bara att sno åt sig så mycket det går: “efter oss syndafloden”. Det behövs partier med framtidstro, med konstruktiva idéer, med optimism. Hur vet jag inte, men jag är i grunden optimist, även om Söder, Löfvén och Kristersson gemensamt försöker knäcka den tron.
  (Usch-Thor figurerade inte ovan, eftersom jag hoppas att det blir Bra-Thor när hon lyckas få kådisarna att inte längre figurera i riksdagen.)

  • Jinge on 24 juni, 2018 at 13:27

   Det ska bli intressant att se. Någon koalition med SD tror jag inte på, det partiet kommer utestängas. En röst på SD är en bortslängd röst. Allianspartoerna + de “rödgröna” kommer göra upp, och det finns säkerligen redan nu ett pågående strukturerat samarbete kring frågorna om vad som händer om SD blir största parti…

   • el Persson on 24 juni, 2018 at 14:24

    Det tror jag med.
    Det alternativ som verkar vettigast är nog då en C&L-regering, har i alla fall framtidstro, som tolereras av S&M. Frågan är om de två senare kan förmå sig att bortse från självbilden av att vara Sveriges Statsbärande Partier, eller var det Sveriges Styvnackade Partier? Kom ihåg Ulvskogs kommentar om att förlusten av makten 2006 kändes som en statskupp! Kristerssons partikamrater verkar inte bortse från möjligheterna vid en flört med Jimmie, och inte församlingen Usch-Thor heller.
    Som regeringsbildningsalternativ är nog en röst på SD bortkastad liksom på V med flera, men jag vägrar anse en röst vara bortkastad; om inte kunde jag lika gärna dra till skogs nionde september; jag kommer att rösta MOT nazisterna.
    Jag tror inte på att människor röstar på SD av övertygelse, utan för att det antingen verkar vara det vettigaste alternativet i dagens läge, andra alternativ är ännu sämre, eller i protest mot etablissemanget. Ungefär för att när huvudalternativen verkar ha givit upp sätta igång värsta kopparskrällan för dem. Tyvärr riskerar det att bli som det heter “att som en bäddar får en ligga”; SD-madrassen är stoppad med granatsplitter..
    Fy bubblan för att citera en kändis.

 4. Joakim on 24 juni, 2018 at 16:55

  Politiskt röda kvinnor som ser ut & låter som om de bor i slott.

 5. Jinge on 25 juni, 2018 at 13:07

  Läste f.ö. i en blaska jag hittade på tåget att vissa Såssar är överraskade över att deras siffror är så låga som 25%. Vi som satsat extra mycket på att öka arbetskraftsinvandringen (fritt tolkat) Dagens samhälle s 12…

  • el Persson on 25 juni, 2018 at 15:35

   Sossarna lever fortfarande i sin idévärld där de av hävd och tradition är partiet som är ämnat att styra Sverige. Kanske skulle det gått bättre om de ägnat sig åt just det, att styra Sverige, i stället för att ordna och dona för sina personliga framtider. Men så går det när partiet, efter att ha styrt så länge, befolkats av karriärister, som ser partiet i första hand som en karriär, inte som en idéburen organisation, och som ser till att likasinnade hela tiden får klättra. De kallar sig realister till skillnad från idealisterna, och inte kan väl idealister få styra? En måste ju vara realist! Där försvann idéerna, attraktionskraften vittrar, och realisterna sitter förundrade över att deras karriärväg kanske snart är är stängd för översyn. “Vi var ju så realistiska. Hur kan svenska folket svika oss så?”
   En annan grupp inom sossarna är dess “adel”. Det sägs ofta att om första generationen bygger upp, så är nästa generation förvaltare, medan tredje generationen raserar verksamheten. Dessa namn som återkommer inom sossarna, kallas ofta för sosseadel, kanske de är framme vid sin tredje generation adel nu, och utför sitt nihilistiska verk på ärvda positioner. Jag vet att formellt är det val till poster inom (s), men med rätt föräldrar verkar det varit väldigt lätt att bli (ut)vald.

   Dessa har kört sitt parti rätt ned i vasken, snart kanske nomenklaturan där får se sig om efter nya jobb, lobbybranschen kanske är intresserad? Det värsta är att de öppnat dörren för Jimmie med skitbruna vänner till allt mer makt. Och de förstår fortfarande ingenting, bara förvånade att det går så dåligt. Detta existerade inte i deras värld!

   • Jinge on 25 juni, 2018 at 15:46

    Hear Hear!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.
Bilderblogg.se använder cookies i syfte att följa upp och förbättra webbplatsens utformning och innehåll. (Gällande EU-lag) mer information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close