Jimmie Åkessons framtid är ljus…

1 maj, 2018
By

Trots min ovilja att länka till en tidning som Aftonblasket så ska jag idag göra ett undantag. Det är Anders Lindberg som skriver en artikel på ledarsidan som handlar om det svenska rasistpartiet och moderaternas Ulf Kristersson. Lindberg har förstått att allianspartierna måste kröka rygg inför Åkesson eftersom inget av blocken annars får en politisk majoritet.

Jimmie ÅkessonAB: “I veckan var Jimmie Åkesson ”rejält bes-
viken på” Moderaterna och Ulf Kristersson. “Hans förhållande till oss och till den parlamentariska verkligheten är allt annat än vuxet och det bekymrar mig” sa Åkesson efter presentationen av partiernas vårbudgetar.

Det är teater. Som en försmådd friare spelar SD-ledaren ut hela sitt register för att få som han vill. Men det finns en poäng. Ulf Kristerssons besked i regeringsfrågan går inte ihop. Kejsaren är spritt språngande naken.

Moderatledarens kavata budskap är att han vill bilda en alliansregering trots att de traditionella blocken ligger på omkring 40 procent i alla mätningar och Sverigedemokraterna runt 17. Det är ett icke-besked.”

Visst, det är möjligt att det blir Stefan Löfven som kröker rygg och väljer att samarbeta med något av allianspartierna, men det enda som jag är säker på i nuläget är att valresultatet i höstens val är så osäkert att vi med största sannolikhet kan förvänta oss att den kommande regeringen kommer få det ohyggligt svårt när det gäller själva regerandet. Att ha ett vågmästarparti strax under tjugo procent kommer bli en riktig prövning för dem som sitter i regeringen.

Det enda som är riktigt säkert redan idag är att det är väljarna som blir de stora förlorarna. SD kommer med största sannolikhet närma sig tjugo procent av rösterna i valet i September, något som kommer att ge samtliga partier svår huvudvärk. De enda som positionerar sig just nu är Kristersson och hans moderater, de är betydligt mindre invandrar- och flyktingvänliga än både Centerpartiet och Kristdemokraterna. De sistnämnda partierna vill att flyktingar som saknar rätt att vistas i landet ska ha rätt att låta sina barn gå i skolan, det samtidigt som de ska få försörjningsstöd av socialtjänsten. Ett mycket märkligt förhållande som ännu inte har stoppats av landets socialdemokratiska regering.

Hur det ska gå för Sverige blir bara mer och mer otydligt för varje dag som går. Socialdemokraterna tycks ha släppt rodret helt, de menar väl att det som sker är omöjligt att stoppa. Det samtidigt som rashatarpartiet tar upprepade steg framåt. Regeringsmakten når de inte i september, men hur det blir i valet 2021 är väl uppenbart för de flesta av oss, det är väl året då Åkesson blir statsminister och flyttar in i Rosenbad

i

Tags: , , , , , , , , , ,

14 Responses to Jimmie Åkessons framtid är ljus…

 1. joakim on 6 maj, 2018 at 10:05

  Framstår inte (s) plötsliga sd-(vurm) som ganska besynnerlig. Gissningsvis tror inte (s) på att de kan tävla med (sd) om stram invandringspolitik. Kanske de är ute efter att skaffa sig en förklaring inför eventuell kommande stor valmotgång (en anledning som inte heter mitten-liberalism)?

  • Jinge on 6 maj, 2018 at 12:50

   SD tar givetvis massor av S-röster, det är klart eftersom de flesta inser att Löfven använder “den striktare policyn” nu före valet bara för att ragga röster. Men besynnerlig? Inte alls, bara skamlig, man försöker ljuga till sig missnöjesröstarna. De ska väl tycka att det är lättare att rösta på S som vanligt iom att Löfven säger som han gör. Det är en medveten policy från sossarnas sida, röstraggning.. 🙁

   Personligen tror jag att SD får mer än tjugo procent av rösterna, och då har vi fått ett jävla skitläge på halsen. Då måste såssarna bilda koalition på riktigt med minst ett av de borgerliga partierna, och frågan är om alliansen kan reagera ensamma med stöd från SD, då tror jag att SD-väljarna blir galna…

   • joakim on 6 maj, 2018 at 15:27

    Ljusröda liberalers genuina motvilja till återgång till vad de uppfattar som unken nationalism (gammeldags socialdemokrati) tror jag är enorm. Att (s) affärs-“sossar” & genus-gäng på fullt allvar överväger att lägga om politiken radikalt i national-konservativ riktning verkar…otroligt. Lite som en flygande elefant.

 2. Benny on 6 maj, 2018 at 15:10

  Om S menade något av den stramare politiken mot migrationsvågen så skulle man ta itu med problemet nu INNAN valet i stället för att försöka lura väljarna att något ska göras EFTER valet! Luktar unken valfläsk. Visst kommer man att lura en del gamla pensionärssossar som är missnöjda tillbaka, men kommer det att räcka? Erfarenheten från övriga Europa pekar på att S kommer att minska än mer från det usla resultatet i förra valet. Frågan är hur länge partinomenklaturen kan sitta kvar och häcka vid köttgrytorna? Eller kommer en ny generation sossar att rensa bort den nuvarande korrumperade styrningen av partiet? Minskar S till 20% så kommer nog huvuden att rulla…frågan är om det räcker för att rädda partiet?

  • el Persson on 16 maj, 2018 at 13:41

   Ser på TextTV att SKL varnar för brist på arbetskraft inom kommuner och landsting. Antalet sysselsatta behöver öka med 124000 personer fram till 2025 för att behålla dagens verksamhetsnivå. Så det är bara att starta utbilda människor bland de som står utanför arbetsmarknaden NU för att det ska räcka till för att fylla upp de hålen.
   En offensiv satsning, som pekar, á la Björklund i vissa frågor, med hela handen på exakt vilka behov som BEHÖVER lösas, och HUR så torde Sverigenazisternas skrämselpropaganda neutraliseras. Helt plötsligt skulle flyktingarna förvandlas till arbetskraftsinvandrare.
   I hela mitt liv har Sverige varit ett invandrarland. Visst har det ofta skämtats friskt om nysvenskarnas vanor, men nog har de mest hedrats ändå för den del dessa har haft i det som nu kallas rekordåren, vilka Jimmie påstår sig längta tillbaka till. Glömskans slöjor har uppenbarligen lagt ett förtrollande skimmer över den tiden för Jimmie, som inte ens var född då. Invandrare gick då ofta direkt från järnvägsstation till jobbet. Familjen, om den var med, gick direkt till bostaden. Ofta började kvinnan också jobba när familjen funnit sig tillrätta, och barnen börjat skolan. Vid stora industrier fanns det ofta baracker för ensamstående. Jag har själv bott i baracker vid Kopparverket, aka Slamfarmen (Karnstedt), i Helsingborg; Tre Torn hade flera, könsseparerade, baracker.
   Och i och med att dessa invandrare behövdes, ofta lärde de sig svenska på jobbet, kom de in i Sverige, anpassade sig, och är idag svåra att skilja från äldre generationer svenskar. I den anpassningen ingår faktiskt ofta en relativisering av religiöst liv till en mer ljummen, svensk, nivå. Skulle tippa på att bland barnen och barnbarnen är otro lika vanligt som i motsvarande kohort av ungdomar med mer, av Jimmie, normalt godkänd svensk härstamning. Faktum är dock att i den intervju i Dagens Samhälle jag ibland hänvisar till menar han att många av dem som kom då är att betrakta som assimilerade, jag antar att det betyder att de, och deras barn, är acceptabla. Själv tillhör jag däremot den grupp svenskar som behöver assimileras enligt intervjun. (Tjatigt att ta om, men det är viktigt att veta vad för samhällen den Göken ser framför sig!)
   Eftersom SDs politik går ut på att “söndra och härska”, att ställa grupp mot grupp, att få människor att hata den “andre”, allt för att riva söder samhället för att själva få makt, är spelet de nu skickligt driver intressant. Under nuvarande period har de kunnat snärja in moderaterna, kådisarna, och såssarnas ledning mer eller mindre i sin värld. Nu försöker de så split inom blocken: Kristersson genom att göra klart att han inte blir statsminister med deras stöd om Centern eller Liberalerna får något att säga till om i invandringspolitiken, och motsvarande för Löfvén om Miljöpartiet får yttra sig i frågan.
   Det är dags för alla partier att sluta spela med i den “rädslans strategi” Jimmi&Co har målat in Sverige i, där frågor diskuteras enbart ur SDs perspektiv, och göra ett omtag i invandringspolitiken och se till att alla dessa invandrare får den utbildning och de språkkunskaper som krävs för att de ska kunna bli den tillgång som Sverige behöver. Om det görs rätt så kommer, på samma sätt som tidigare, det att gå hem, och lämna SD i en såpad utförskana, att åka i de närmsta valen när denna politik visar sig nödvändig.
   Sverige är idag tillräckligt rikt för att klara det: vi har idag de resurser som krävs, det är nu åtgärderna behövs, det är en win-win- situation. IDAG! Den dag arbetskraftsbristen slår till är det alldeles för sent. Då finns det inte människor till vård och omsorg, inte heller till utbildning. Då kommer kommuner och landsting att kunna konkurrera än mindre med Norge om omsorgspersonal än idag.

   • Jinge on 16 maj, 2018 at 14:51

    Synd att jag är för gammal för att jobba igen. Jag är ju socionom, ett stort bristyrke idag. Dessutom så har jag jobbat som soc sekr i X antal år, soc inp i lika många, och dessutom vikkat som förvaltningschef ett antal gånger. Men fan vet om jag skulle klara av jobbet som soc sekr idag, jag tvivlar. Jag har givetvis fortfarande en bra inblick i jobbet, men nää… Skulle jag gå på universitetet igen så skulle jag nog satsa på en utbildning som gör att de får köra ut lönen med lastbil… 🙂

   • el Persson on 19 maj, 2018 at 11:06

    Se även detta inlägg i debatten som jag hittade i Execessen:
    https://www.expressen.se/debatt/de-ensamkommande-ar-ett-klipp-for-sverige/
    Det är detta jag ofta försöker föra fram i denna debatt där hatet mot den andre oftast dominerar i landet av idag.

    • Jinge on 19 maj, 2018 at 12:51

     Det ligger mycket i vad han skriver, men ska hans debattartikel fungera så måste han oxo redovisa siffrorna. Hans tänkta “meningsmotståndare” gör ju det i viss mån i alla fall. Att vi behöver de ensamkommande är nog helt klart, men samtidigt så försvåras deras integration av det faktum att de ofta institutionsplaceras. Rent vansinne om man har en förhoppning att de snabbt ska komma in i samhället…

     • el Persson on 19 maj, 2018 at 14:10

      Siffrorna från SKL, som fanns i mitt inlägg ovan, är den verklighet vi måste förhålla oss till; vi har snart arbetskraftsbrist i Sverige. Sverigenazisterna tar enbart upp kostnader. Essensen i deras politik är att ställa grupper mot varandra: “istället för att lägga X miljarder på invandrare vill vi lägga dem på vård, skola, omsorg, äldre …”, vad som helst som ger dem enkla poäng och röster; vad som helst som hjälper dem att så misstro i samhället och hat mot “den andre”.
      Den enkla, men ibland svårbegripliga sanningen, är att invandring gör ett land rikare. USA är ett bevis, Sverige under rekordåren ett annat, och, som Per Granstedt konstaterar i inlägget länkat till ovan, de länder som tog emot flest flyktingar under flyktingströmmen 2015 har drabbats av en osedvanlig högkonjunktur, i varje fall jämfört med mer njugga länder här omkring.

      • Jinge on 19 maj, 2018 at 16:21

       Jo det är sant, men jag tror att folk i allmänhet är tämligen negativa till flyktingar från vissa länder i den regionen, dessutom är de ju “ogudaktiga” eftersom de kallar sin gud vid ett annat namn än “gud” 🙂 Hur fasen TÖRS de ?? 🙂

       • el Persson on 20 maj, 2018 at 12:27

        Det är nog ingen konst att få det att fungera. Med lite försvenskat uttal är det ju bara att minnas att flera partier i Sverige menat att “Alla ska med” i valrörelser, medan det väl bara är kådisarna som menar att “Gud ska med” vid valen. 🙂
        Nåväl.
        Sverige är så pass sekulärt att jag inte tror religionen egentligen spelar så stor roll. Det som spelar roll här är det som Lars Gustafsson kallade problemformuleringsprivilegiet. Jimmie & Co “äger” invandringsfrågan, och diskuteras därmed ur deras perspektiv. Har de definierat religion som ett problem, blir den ett problem. Men att det nu råkar vara islam beror på att många invandrare har den bakgrunden. Kristna irakiska invandrare här är knappast heller välkomna. Religionen kunde varit judendom á la Hitler, papism om invandrarna kommit från Sydeuropa, ja banne mig Oden och Tore om de kommit från en hypotetisk övervintrande asatroende sekt i Turkiet.
        Problemet är att SD äger frågan, och hela debatten styrs av det, deras definitioner, deras lösningar. Löfvén och Kristoffersson låter sig villigt ledas av Åkessons flöjttoner, precis som våra vanligaste medier. Det som krävs av dessa, med flera, är att visa lite ryggrad, att inte kröka rygg för nassarna, utan att med ett Alexanderhugg ta från dem deras privilegium.
        Som jag skrivit ovan är framtida arbetskraftsbehov en möjlig väg. Faktum är att oavsett bakgrund har människor från olika håll i världen blivit accepterade, och med tiden integrerade, om de bara tar till sig vår lutherska tradition av att arbeta. Visst kan det finnas synpunkter, och ibland missförstånd, kanske skämtas hej vilt, men när det kommer till kritan är det en sak som avgör. Som arbetskamrater på en av anläggningarna på Kopparverket sa om en jugoslavisk arbetskamrat: “Han jobbar för fan hårdare än en svensk!”, och därmed var allt annat egentligen oväsentligt.
        Så kamrater partiledare, valet är ert: vill ni fortsätta att kräla lealöst nere i dyn eller är ni beredda att från mörkret stiga mot ljuset?

        (för den som inte var med på den tiden https://sv.wikipedia.org/wiki/Problemformuleringsprivilegium)

 3. lingon on 6 maj, 2018 at 15:12

  Tja, har vi inte sett den här situationen i ett sydligare land för sådär 80-90 år sen eller nåt? Där ledde så småningom till världskrig… Hur ska det gå här?

  • Jinge on 6 maj, 2018 at 15:28

   Säg det, men jag tycker att det mest obehagliga är att Löfven försöker inbilla väljarna att (S) skulle dra ner på invandringen. Vad ljuger karlen mera om? Det var väl bara något år sedan vi tog emot 160.000 flyktingar, varav de flesta inte har lyckats få tag i ett arbete. Allt för att såssarna ska få beröm från andra EU-länder. Idag kostar väl en amerikansk dollar över åtta kronor, vår egen valuta närmar sig skräpvalutorna för varje dag som går… 🙁

 4. Kamelsilen on 6 maj, 2018 at 22:59

  I kvällens partiledardebatt verkade det nästan som om Kristersson ville bilda regering tillsammans med Löfven, åtminstone i frågan om flyktingmottagandet. Kristersson verkade också vara rejält bekymrad över risken för politiskt kaos efter september. Och Löfven gör ju inget annat än att fria över blockgränsen. Mycket troligt att vi efter ett inledande buller och bång får en regering bestående av sossar och moderater. En sådan regering är nog också det minst dåliga regeringsalternativet. Förresten var Isabella Löfvin enastående bra i debatten, gäller både det hon sa och hur hon sa det. Visste inte heller att hon var så snygg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.
Bilderblogg.se använder cookies i syfte att följa upp och förbättra webbplatsens utformning och innehåll. (Gällande EU-lag) mer information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close