Är Stefan Löfven inte riktigt klok?

25 februari, 2018
By

Själv så brukar jag undvika den sosseanstrukna tidningen Aftonblasket. Skälet är uppenbart, det är troligen landets absolut sämsta nyhetstidning, och ordet före kommatecknet är en klart missledande benämning. Det handlar om en av landets uslaste produkter och bara det att kalla det kommersiella reklambladet för en ”tidning” är en våldsam överdrift.

Stefan Löfven

Jag kanske borde tona ner min kritik, jag har ju faktiskt sålt en hel del bilder till tidningen ifråga, även om det var bra många år sedan nu. Men att de låter Stefan Löfven framträda på webbens förstasida med ett så konstlat uttalande är ju faktiskt ett nytt bottenrekord. För inte sjutton vill Löfven och såssarna förändra något samhälle, i vart fall så har de ingen önskan om att förändra det svenska samhället. Det skulle möjligen vara att såssefiera samhället ännu mer än idag. En såssefiering som skulle betyda ännu friare tyglar för näringslivet än vad det har nu.

Nu är det dags att be sidans besökare om ur-
säkt, en ursäkt som kommer från hjärtat. Men när jag läser ett sådant struntuttalande från landets statsminister så blir jag rejält upprörd. Socialdemokraterna har haft regeringsmakten i massor av år, och det enda de har åstadkommit är större och större klasskillnader. De rika har blivit rikare och de fattiga har blivit fattigare, det är den politiken som socialdemokraterna har tillämpat i vart fall under min livstid. Och jag föddes faktiskt på fyrtiotalet. Det är fan i mig mig så att jag känner att jag behöver gå och kräkas. Tänk att karln har mage och påstå att samhället går att för-
ändra, varför i hela glödheta har de inte ens gjort en ansats till att försöka göra det då ??

Jag hoppas verkligen att landets alla röstberättigade medborgare tänker igenom vad de egentligen är kritiska till i vårt avlånga land. Vill de ha högerpolitik så rösta då på något av de borgerliga partierna, vill de ha vänsterpolitik så bör de lägga sina röster på Vänsterpartiet, men i jösse namn, vi måste göra oss av med såssarna i alla fall. Jag ber återigen om ursäkt, men jag klarar inte att behärska mig när jag läser sådant förbannat dravel från landets statsminister

(Dela där du kan!)


i


Tags: , , , , , , , , , , , ,

21 Responses to Är Stefan Löfven inte riktigt klok?

 1. Michael on 24 februari, 2018 at 14:46

  Så så, andas lugnt nu mannen! 🙂

  • Jinge on 24 februari, 2018 at 15:02

   Jag blir upprörd på riktigt !! 🙁

 2. el Persson on 24 februari, 2018 at 15:12

  Det går faktiskt att förändra det här landet, bevisligen har det skett under vår livstid. De flesta partierna har idéer om det. Mer eller mindre bra, mest det senare, och i vissa fall riktigt usla. Men jag håller med om att (s) numera verkar helt renons på den varan. att lyssna på dess trötta representanter pysa ut varmluft, och försöka få det att låta bra är rätt deprimerande. Annars, lokalt, regionalt, och riks, verkar det mest handla om att få sitta vid köttgrytorna och mjölka ymnighetshornen. Såg att Löfvén ska hälsa på Trumpeten. Kanske han vill få tips om hur en kan vinna val trots obefintlig trovärdighet?

  • Jinge on 24 februari, 2018 at 16:09

   Antagligen letar han med ljus och lykta efter sådana tips…

 3. Jinge on 24 februari, 2018 at 16:06

  Att rösta på ett parti som inte har en chans att ta ett enda riksdagsmandat verkar OERHÖRT korkat. Dessutom är inte en enda av mina vänsterbekanta hemfallna åt “nyliberalism”.

  • Jinge on 24 februari, 2018 at 18:01

   Jag hade röstat på V.

  • lingon on 24 februari, 2018 at 22:25

   Tja, man kan ju alltid börja med att gå in som medlem i det parti man känner för men som fn drivit iväg lite från den ‘rätta’ vägen. Sedan kan man alltid engagera sig som medlem och skapa intern opinion och kanske tom ge sig ut och agitera. Så gjorde ju förra årtusendets politiker till att börja med. De fick till slut med sig över hälften av väljarna. Men det är klart, idag tyx de flesta tro att bara man har fejsbok och annat liknande i sin mobil så behöver man inte engagera sig mer. Sedan kan man rösta lite hipp som happ när något parti råkar ha någon enstaka fråga man är intresserad av.
   Partierna i sig är ju ingenting utan det är ju medlemmarna som är partierna. Så det handlar nog om att medlemmarna måste börja aktivera och engagera sig. Dessutom kanske att väljarna borde engagera sig genom att gå med som medlemmar för att den vägen sätta lite fart på dem som slutligen hamnar som förtroendevalda företrädare. Men det är klart, det är ju alltid lättast att gnälla vid fikabordet 🙂

   Och apropå att rösta. Om man nu inte tror på något parti, ska man då inte rösta alls eller lägga sin röst på ett riksdagsparti som kommer närmast men inte når riktigt ända fram? Eller ska man kanske starta ett eget parti, som antagligen aldrig kommer i närheten av riksdagen?

   Människan lär ju fö vara det enda djur som kan förgöra sig själv plus en hel del andra på samma gång… Så ack, vad betyder det egentligen att engagera sig i politiken? Kanske ska man strunta i planering och engagemang för att istället ta vara på varje dag och se till att ha kul så länge det går innan den stora smällen istället?!

 4. KalleB on 24 februari, 2018 at 16:29

  Inte öppnat Bluddret på ett par år av samma skäl + den totalt hämningslösa reklamen i alla tänkbara former.
  Och visst,sossarna är inte ärliga och alla konstiga löften kommer att kosta dom makten och härligheten. Men gänget jobbar intensivt för att få trevliga välbetalda platser inom FN tex eller i “näringslivet”.

  Frågan är om v orkar stå emot den massiva hatpropagandan som kommer från alla håll. KPML(r)(Revived k) är naturligt inget alternativ.

  • Jinge on 24 februari, 2018 at 21:24

   Vad säger du? SKP, 70-talets nya vänster? Vad har det med APK att göra? f.ö. är/var KPML(r) en katastrof redan från början. Sekterister…

   • el Persson on 25 februari, 2018 at 00:26

    Det som heter SKP nu har inget att göra med den nya 68-vänstern, utan med dåtida gammalvänstern, och Hagel/Löwenborgs et co utbrytning, APK, ur VPK 1977. Jag följde med den utbrytningen, men efter några år insåg jag att jag hoppat ur askan i elden, och gick ur. Samtidigt svor jag att aldrig mer bli partimegafon. Erfarenheterna från, och vanan vid, osekteristiskt arbete mot ett gemensamt mål i FNL-grupperna skar sig så det skrek mot verksamheten inom dåvarande APK.
    Efter att ha röstat blankt i tjugo år röstar jag numera av princip oftast mot sittande styre. Detta för att min röst i alla fall ska räknas mot Sverigenazisterna. Men fasen vet om jag har lust att rösta på någon sida i den korrupta Stockholmspolitiken!

    • Jinge on 25 februari, 2018 at 02:39

     Ungefär samma som här då..

    • Jinge on 25 februari, 2018 at 08:57

     På ett rent allmänt plan så tycker jag att det är bloggposten man ska kommentera, jag vet att gränsen är flytande men över 300 ord i en kommentar är för mycket. Jag pallar inte att läsa igenom så många ord när det handlar om något så perifert som det ämne Du kommenterar.

  • KalleB on 24 februari, 2018 at 23:36

   Ptja,jag råkar bo i sektens huvudstad och har faktiskt umgåtts med dåvarande toppar och medlemmar,men sympatiserar inte,inte då och inte nu. Ej heller med nuvarande “rättvisepartiet” i samma härad.

   Det hindrar inte mig från att ibland bläddra i Prollen på nätet. ;-D

 5. Kamelsilen on 24 februari, 2018 at 18:01

  Den där insändaren är sent ute. Det har runnit oerhört mycket vatten genom Arboga-ån sedan Vänsterpartiets ledare kallade sina åhörare för ´kamrater´. Skulle tro att de slutade med det för en 5 – 7 år sedan (och för Utredningsdemokraternas del pratar vi väl omkring år 2000, mitten av Göran Perssons ämbetsperiod). Nu säger de som sagt ´vänner´ precis alla partiledarna i Alliansen. Jimmie Åkesson säger nästan alltid `Sverigevänner´ och det uttrycket är det mer karaktär i. Jonas Sjöstedt borde säga ´Vänstervänner´, allitterationen i det sammansatta ordet gör att det ligger bra i munnen och låter snärtigt. Dock är det här ganska oväsentligt, det viktiga är att Vänsterpartiet börjar föra vänsterpolitik.

 6. joakim on 25 februari, 2018 at 12:58

  Det makabra är väl att (s) verkar tro att samhället går förändra utan att bedriva aktiv politik för att göra det eller att finansiera sådana förändringar, med skatter? Är inte “magi” det som återstår då..?

  • Jinge on 25 februari, 2018 at 13:46

   Korrekt. Trollstav och/eller mystiska seanser med ngn trollpacka…

 7. moteld on 27 februari, 2018 at 16:10

  Klart att samhället går att förändra. Det är alliansen ett utmärkt exempel på tyvärr. Och fort gick det.

 8. Knower on 1 mars, 2018 at 17:39

  Han vill gärna sitta i regering med miljöpartiet, av någon anledning. Det borde gå bättre utan dem. Aftonbladet är en duglig tidning för den som vill veta vad socialdemokratins miljöpartianstuckna huvudstadsfalang vill, däremot slipper man bli informerad om brukssossarnas ståndpunkter. Vill man veta mer ändå är ledarsidorna.se betydligt bättre.

 9. Seller on 3 mars, 2018 at 19:28

  Löfven är en anställd tjänsteman, han följer rådande värdegrund för att behålla anställningen. Ingenting löfven säger bör tas som löften, allt han säger bör tolkas som försök att erhålla väljare. Skulle värdegrunden råka förändras, kommer Löfven att ändra sig med den. Löfvens känslor bör uppfattas som melodram. Han är köpt, som alla.

  • Jinge on 4 mars, 2018 at 08:04

   Precis som Åkesson och de andra då…

 10. Seller on 4 mars, 2018 at 19:44

  Som jag skrev. Alla. Vårt politiska system har försett sig, på vår bekostnad, och kallar det ansvarstagande. Det skulle aldrig falla dem in att ta en risk för vår skull. De låter oss ta risken, för deras skull.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.
Bilderblogg.se använder cookies i syfte att följa upp och förbättra webbplatsens utformning och innehåll. (Gällande EU-lag) mer information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close