Nej nu får det faktiskt bli vår igen…

En sak som förändras när man blir lite äldre är att det vi kallar ”vår” rankas högre och högre för varje år som går. Själv så har jag alltid gillat våren bäst, men nu när jag själv är 70+ så är det nästan så att jag får något vått i ögat bara för att jag tänker på årstiden ifråga. Sitter inlindad i en filt idag, och jag är otroligt less på det faktiskt…

DNBilden är givetvis utvald för just dessa rader, jag har svårt att tänka mig en bild som bättre skulle kunna illustrera ämnet. Längtan efter våren blir allt intensivare för varje år som går, något som jag har gemensamt med mina jämnåriga. För ett par år sedan så var jag hemma hos en granne och fikade, hon fick en tår i ögat så fort vi började tala om det faktum att vi bägge två längtade efter vårsolen och den första värmen. Att vi överhuvudtaget står ut i vårt kölddrabbade land är egentligen utom-ordentligt märkligt.

Orsaken är givetvis att de flesta av oss äldre har både barn och barnbarn, hade det inte varit för dem så hade vi antagligen kunnat bo med betydligt sämre standard bara det var i Spanien eller de sydligare delarna av Italien, vi hade till och med kunnat lära oss spanska eller italienska bara för att klara oss i vårt vinterland. Det vore livet på en pinne, en liten lägenhet i Sverige och en liten stuga i ett land några hundra mil söderöver.

Jag minns inte exakt när jag tog bilden på fjärilen och tussilagon, men jag vet att jag har visat den förut. Men idag är det den tolfte Februari, så egentligen kan man inte begära att våren ska anlända riktigt än, men det kostar ju inget att önska. Och ja, påståendet i ingressen stämmer, jag sitter faktiskt inlindad i en filt. Jag känner mig frusen, och när jag var ute en stund på förmiddagen så frös jag rejält trots att det faktisk var ett par plusgrader utomhus, men det räcker inte för mig, minst tjugo ska det vara, eller hur ??

  5 comments for “Nej nu får det faktiskt bli vår igen…

 1. Gert
  12 februari, 2019 at 21:44

  Jo, nog vill vi alla ha 20 plus utomhus, då fryser man inte. Men du verkar vara extrem frusen av dig (i filt inomhus), eller också har hyresvärden dragit ner på värmen i din lägenhet?

  • 12 februari, 2019 at 23:42

   Nej det tror jag inte, det är väl snarare en effekt av att man har skurit och jokkat med pumpen, den är väl ett par tre snäpp för risig.

 2. el Persson
  12 februari, 2019 at 23:09

  Cyklade in till stan idag tidig eftermiddag, mina tänder skulle på dejt med min tandläkare. Kändes mer som slutet på mars, början på april. Talade med en annan pensionist jag mötte, som lika försiktigt som mig tog sig fram över den översvämmade, och återfrusna gång/cykelvägen vid Huvudsta, om att på detta avsnitt vore skridskor mer lämpade. Vi var dock överens om att det är för tidigt att tro att de är vår i luften, det lär mot dröja en dryg månad till.

  För att dessutom begära att hästhoven ska ha slagit ut sina gula landningsbanor för nässelfjärilar är det nog bäst att lägga på ytterligare en månad. Men trots att kylan gjorde en liten återkomst idag, känner jag mest för att apostrofera ljuset. Hette det inte den ”ljusnande framtid är vår”, fast det var kanske inte Våren som åsyftades.

  Men jag saknar fortfarande koltrasten. Men kommande vecka borde den komma igång! Öronen spetsade.

  • 12 februari, 2019 at 23:40

   Jag ser dem ofta, men hör inte än så länge.

 3. Sven
  13 februari, 2019 at 00:10

  Kanonfin bild! Väldigt mycket vår i den bilden, jag längtar efter vår/sommar… 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *