Maktgalna folkpartister utmanar väljarna…

Tyvärr så känns det som den senaste veckans händelser kommer lägga sordin på den politiska debatten. Alliansen och deras ”överenskommelse” har fått med sig Stefan Löfven på tåget, en man vars åsikter kan ändras utifrån hans medspelares olika önskemål, bara han själv tillåts att låtsas vara skutans kapten.

libSR: ”Det menar flera Liberala riksdagsledamöter som Ekot har talat med. Juno Blom säger att när Vänsterpartiet nu kräver inflytande över politiken så hamnar uppgörelsen mellan de fyra mittenpar-tierna i ett nytt läge.

– Nu har det kommit in nya fakta i ärendet som jag inte riktigt vet vad det står för säger hon. Så du menar att det behövs en ny diskussion inom partiet?

– Ja, det är klart, säger Juno Blom.

Arbetet med att få till en ny regering hamnade i ett nytt läge när Vänsterpartiet igår deklarerade att man inte tänker släppa fram en rödgrön regering – stödd av Liberalerna och Centerpartiet – med mindre än att också Vänsterpartiet får igenom något av sin politik.”

Själv så kan jag inte låta bli att överraskas av statsministerns makthunger, på mig verkar det snarast som om han kunde liera sig med precis vem som helst bara för att få låtsas stå vid rodret på skeppet Sverige. Det spelar ingen roll vilken kurs fartyget ska hålla, det känns inte ens som om Kapten Löfven verkligen kräver öppet vatten förut i fartygets färdriktning. Ska man döma av ”Statsministerns” agerande idag så tycks han ha valt en klart borgerlig kurs, och det är knappast en metod som kommer leda till framgång för partiet nästa gång det handlar om ett riksdagsval.

Själv så vet jag givetvis inte hur det här ska sluta, men det är knappast en speciellt bra för det socialdemokratiska partiet, säljer man sig till det borgerliga blocket, allt för att få låtsas vara statsminister under några år, ja då kommer man aldrig mer få folks förtroende i ett kommande val, men det intresserar väl inte herr Löfven, han har ju sitt på det torra i alla fall. Men det har knappast hans parti i nästa val…

  3 comments for “Maktgalna folkpartister utmanar väljarna…

 1. KalleB
  15 januari, 2019 at 08:42

  Hear,hear!

 2. Tarmo Lindholm
  15 januari, 2019 at 09:33

  Makt sugna Liberaler,,inklusive Stefan Löven (S)..
  Någon jävla måtta måste det finnas..
  Tror den s.k socialdemokratiska ledaren Löven (S) ( som har lagt sig platt för all Högerns önskemål som en fjärrstyrd ”Drönare”) tro att Jonas Sjöstedt (V) skall sjunka hur mycket som helst som Löven (S) själv har gjort…

 3. joakim
  15 januari, 2019 at 11:20

  Men är inte C & L fortfarande totalt häpna över att S sa ja? Det kan väl aldrig någonsin ha varit tanken, de ”spelade” väl för ett nej? Vem hade trott att S skulle gå med på det, lika förvånande som med en flygande elefant eller liknande? Är deras avsikter verkligen att sitta med S? Kommer de inte snart börja ”hitta anledningar” för att återvända hem, så att säga?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *