Ett tips om tillrättalagd skönsång…

Jag vet att vi redan är många som från och till lyssnar på Pentatonix, jag vet också varför vi gör det. Just den här melodin har ju en ”viss” religiös prägel med vad det innebär, men tål man inte sånt trots att det är riktig skönsång så finns det massor av musik från Pemtatonix på , det är bara att välja och vraka..

DN Själv gillar jag skönsång och förbannar (!) att jag inte nappade när min klassförståndare på Engelbrektsskolan tjatade på mig om att jag skulle gå till en sångpedagog för att lära mig sjunga ”på riktigt”. Det var säkert synd att jag inte gjorde det i och för sig, men antagligen så tyckte jag att det var ”fjolligt” eller hur jag nu tänkte på den tiden. Men sjunger i badrummet gör jag till grannarnas förskräckelse… 🙂

Nu kan jag tycka att just Pentatonix är lite föör välsjungande och tillrättalagda. Det är lite för professionellt sound för att jag ska vara helt tillfreds med musiken, samtidigt så kan jag inte undvika att få gåshud till många av deras melodier, men det kanske är den kungliga avundsjukan som gör det, jag vet inte. Men jag känner i alla händelser att det vore extremt tunt agerat av mig om jag inte passade på att länka till musiken. Just Hallelujah är väl en av deras mest säljande inspelningar, men den som rotar runt lite på Youtube.com hittar mycket annat från gruppen, tillrättalagt visst, men lik förbaskat så får jag ofta gåshud.

Det finns kanske annat i samma genre, tipsa mig gärna om just du har någon musikfavorit som du gärna vill att andra ska lyssna på, du kan ju tipsa om det i en kommentar om inte annat. Men berätta gärna vad det är och helst också om hur du själv kom i kontakt med just den musiken från början.

Här hittar du Pentatonix på Youtube…

  1 comment for “Ett tips om tillrättalagd skönsång…

  1. Rickard G
    13 februari, 2019 at 03:19

    Fan vad bra de är !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *