Ett mer än störande nybygge…

Många av oss som bor i tätort drabbas ofta av byggnadsarbeten. Och precis som andra så har även mitt bostadsområde buller från sprängningar, skogsröjning och alla andra förberedelser som drabbar omkringboende. Bilderna jag visar pekar på vad det just nu handlar om, sprängningar + vibrationer som når ända in till skrivbordet…

ByggetJag väljer bilden ovan eftersom det just nu är vad de ägnar sig åt. De förbereder bygget av hundratals nya lägenheter och dessutom en skola, enligt otillförlitliga uppgifter ska det bli en högstadieskola. Att jag använder den terminologi som jag gör beror på att de flesta de facto inte vet vad det är för slags skola, det kan ju i praktiken röra sig om en lågstadieskola i kombination med mellanstadiet. Jag har kanske läst om saken i någon lokaltidning, men jag är osäker.

Under alla omständigheter så är jag van vid de varningssignaler som sprängarna tutar, likaså faranöver-signalen. Skakningar och buller lider jag inte av, de hålls nämligen på den sida av området som min lägenhet inte vetter emot. I praktiken så är väl det enda som stör en ökad trafik av tunga fordon och sedan lätta skakningar i golvet med jämna mellanrum. Inget allvarligt, men man lägger märke till det. Värst är det säkerligen för dem som bor så att den nya arbetsplatsen numera finns just utanför deras fönster. Jag är inte avundsjuk även om det är professionella sprängare som är i farten.
Bygget
Och resultatet då undrar säkert någon, så det visar jag på bilden ovan. Så ser mycket av området ut nu, man fraktar bort spräng-stenen givetvis, men inte heller det är störande just där jag själv bor. Och eftersom jag ofta har med mig min lilla Instamatic så har det börjat samlas en del bilder och kort på den släpbara datorns hårddisk, och som inte det var nog, jag är tämligen övertygad om att jag kommer återkomma i ämnet.

I själva verket finns det knappast en enda kotte som intresserar sig, det är medvetenheten om den sortens fakta som har gjort att jag tillägnar denna bloggpost till just ”Intresseklubben”. Det är bara jag själv som bryr mig, och som dessutom bryr mig till den grad att jag med säkerhet kommer att visa fler bilder eller ”kort” från arbetsplatsen. Ja, möjligen finns det andra boende i området som bryr sig mer, det är väl i så fall de vars lägenheter vetter mot arbetsplatsen 🙂

  1 comment for “Ett mer än störande nybygge…

  1. Charlie
    21 december, 2018 at 11:35

    Lovande, det börjar kännas seriöst! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *