Det bor en ”dåre” i Vita Huset…

Jag tror att en majoritet av vår befolkning sitter med sina tappade hakor i händerna, allt för att stötta upp de normalt sansade ansiktsuttryck som förekommer i vår översta kroppsdel. Men det hjälper föga, för praktiskt taget varenda dag så kommer det information från USA som både skrämmer oss och får oss att häpna. Tappade hakor är idag standard…

dåreDN: ”Det är slående hur många av de centrala personligheterna runt Donald Trump som kliver fram i dammet efter de störtade tornen. Ta högerrebellen Ann Coulter, som bidragit till att statsapparaten nu håller stängt på Trumps tvåårsdag. Coulter har oförtröttligt kampanjat för att få en mur.

Hon radikaliserades efter 11 september: två dygn efter attacken mot World Trade Center skrev hon i tidskriften National Reviews webbupplaga att detta inte var någon tid för insamling av bevis eller eftertanke: USA bör ”invadera deras länder, döda deras ledare och konvertera dem till kristendom”, skrev hon.

Alex Jones, konspirationsteoretikern som Trump lierade sig med under valrörelsen 2016, ”rapporterade” efter elfte september att det var 98 procents chans att terrordådet var iscensatt av regeringen. Några år senare var tiden mogen för Donald Trump att sjösatta sin kampanj mot Barack Hussein Obama, vars namn lät som en sammansmältning av USA:s två huvudfiender vid tidpunkten, Usama bin Ladin och Saddam Hussein. Det är Lepore som gör den iakttagelsen. ”

Själv så önskar jag att jag kunde skriva något trösterikt, något som jag själv kunde tro på, men hur jag än vrider och vänder på verkligheten så ser jag bara dystra utsikter framöver. Vi har en president i USA:s vita hus, en man som med stor sannolikhet kan tänka sig vilja gå till historien som den som tryckte på knapparna för att skapa om världen till Världen Version II. Att tro att hans eget omdöme skulle hindra honom från att göra det går inte, han har nämligen inget, i alla fall såvitt jag förstår saken. Dessutom har han sett till att hela hans omgivning består av jasägare. Kanske jag bara inbillar mig, är utsatt för destruktiva drömmar, jag vet inte, och det vet inte du som läser dessa rader heller tyvärr

  6 comments for “Det bor en ”dåre” i Vita Huset…

 1. Sven O
  20 januari, 2019 at 09:28

  Jag är rätt säker på att USA:s egen säkerhetstjänst har en viss koll på mannen ifråga, i vart fall så borde de ha det.

  • 20 januari, 2019 at 09:35

   Ptja, kanske. Men skulle de våga det verligen?

   • 21 januari, 2019 at 04:54

    Å andra sidan så verkar det ju vara minst sagt – nödvändigt…

 2. Filip G
  21 januari, 2019 at 04:08

  Ja, och det är lika tragiskt som livsfarligt för miljontals människor runt hela vår planet, precis som för oss i Sverige.

 3. Ola O
  21 januari, 2019 at 06:53

  Tur att gud inte finns, att somligt särskilt trötta tror på´t är kul. Jävla dårar säger jag…

 4. Lill-Marie
  21 januari, 2019 at 10:38

  Jag håller med, fast det jag inte begriper är hur amerikanerna valde honom, vad var det de inte förstod redan före valet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *