Vargen i Haninge fortfarande kvar..

13 juni, 2017
By

Den varg som vållat en viss uppståndelse i media är fortfarande kvar i kommunen. Vi vet det eftersom den ettåriga tiken är utrustad med ett GPS-halsband som med jämna mellanrum berättar exakt var hon befinner sig. Hon föddes i ett revir i Norge för snart ett år sedan, och nu är hon här och söker en make.
ny skjutningHon befinner sig enligt den senaste rapporten i media någon kilometer från min bostad, men jag sätter inte på mig jogging-
skorna och drar ut för att leta efter henne. Jag har redan bilder på vargar, varav den ovan är en av mina absoluta favoriter. Bilden tog jag på Skansen för ett antal år sedan, han var far till de två andra varghanarna i deras hägn, men är sedan något år avlivad, likaså är hans söner. Skälet är med största sannolikhet att Skansen ville ha en tik OCH en hane för att de skulle kunna skaffa några vargungar. Det är inget jag vet med hundraprocentig säkerhet, men jag är övertygad om att jag har rätt. En bunt vargvalpar i en djurpark i 08-området skulle öka verksamhetens intäkter på ett dramatiskt sätt, det skulle bli rena folkvandringen..

Jag har visat denna bild i ett antal olika varianter, jag tycker att hans drag påminner rätt så mycket om en Schäfer, möjligen lite gråare i färgen än hundrasen. När det gäller fröken varg här i kommunen så har jag ett hyfsat hum om var hon befinner sig, hon har antagligen goda möjligheter att få äta sig mätt ikväll om hon inte redan har ordnat med maten. Det finns gott om vilt där hon befinner sig. Själv så önskar jag att hon vare sig träffar på någon bilist eller tjuvjägare, man sköt bort det sista vargreviret här på trakten så sent som på 1860-talet. Dessutom så har vi så många viltolyckor här så vildgrisar och hjortdjur borde reduceras rejält.

Det finns med andra ord anledning att anta att jag kommer återkomma i ämnet, och vem vet. Jag kanske packar ryggan i morgon med bröd och kaffe för att försöka få en bild på en vild varg. Förra gången jag hade chansen så var min motorkamera inlåst i bilens bagagelucka 🙁


i


Tags: , , , , , , , , , , , , ,

3 Responses to Vargen i Haninge fortfarande kvar..

 1. Anna on 14 juni, 2017 at 08:29

  Den där bilden är jättefin, och lite hotfull?

 2. lingon on 16 juni, 2017 at 18:26

  Den där bilden är suveränt bra!

  • Jinge on 16 juni, 2017 at 20:38

   Tack, ja det är dessutom ett vackert djur!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *