Trump, USA:s mest bisarra president…

31 juli, 2017
By

Jag har ett flertal gånger kallat USA:s president för en ”sinnesrubbad clown”, och det bygger jag inte bara på hans bisarra faiblesse för att skräpa ner Twitter med allehanda mer eller mindre oseriösa yttranden, tweet som får stora delar av hans landsmän och landsmaninnor att – skämmas för sin president.

trump

Martin Gelin/DN: ”Donald Trump har sparkat sin stabschef Reince Priebus. I stället tillsätts John Kelly, som nu leder myndigheten för inrikes säkerhet. Det är det senaste exemplet på de spektakulära personalbeslut som Donald Trump har gjort i takt med att han känner sig allt mer hotad och svag som president.

Vita husets stabschef är i vanliga fall, som yrkestiteln antyder, en av de allra viktigaste positionerna i presidentens administration. Men Reince Priebus har fört en undanskymd tillvaro. Hans bakgrund i det republikanska partietablissemanget, där han ofta var kritisk mot Trump under partiets primärval 2015 och 2016, kan ha skadat hans förtroende hos presidenten.”

Det är ju egentligen inget fel att politiker av olika slag använder sociala medier för att pytsa ut en del av sina egna ”skarpsinnig-
heter” till allmän beskådan. Nu tillhör inte Trumps tweets något som kan sorteras in i just det facket precis, de illustrerar snarare hans brist på både självkänsla och begåvning. För egentligen så tror jag inte att han ser på sig själv som någon större tänkare, men han försöker låtsas som att han tror det.

Min egen uppfattning om Donald J Trump är att han personligen är den allra farligaste människan med makt över en krigsmakt sedan Adolf Hitler, problemet med det är förstås att art och grad av vapenarsenal som t.ex. kärnvapen vida överskrider det nazisterna hade tillgång till under andra världskriget. Men nej, jag önskar inte att en ny Lee Harvey Osvald dyker upp från ingen-
stans, för någon gång så borde planetens demokratier kunna ta itu med de hot som världen står inför. Eller?


i


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

12 Responses to Trump, USA:s mest bisarra president…

 1. Sven O on 31 juli, 2017 at 16:57

  Ja där trampade jänkarna rakt ner i skiten. Hur fan kunde man välja så galet?

 2. el Persson on 31 juli, 2017 at 17:29

  ”För egentligen så tror jag inte att han ser på sig själv som någon större tänkare, men han försöker låtsas som att han tror det.”
  Avvikande åsikt! Jag tror verkligen att han är övertygad om att han är en av världshistoriens största och smartaste tänkare. Även på den punkten liknar han Adolf. Det blir intressant att se hur han kommer att hantera en allt mer, mot honom, negativ kongress och omvärld.

  • Jinge on 31 juli, 2017 at 17:40

   Ja det KAN ju vara så oxo…

   • el Persson on 31 juli, 2017 at 18:52

    Att sedan en stor majoritet av världens befolkning har en från den göken avvikande åsikt är en annan, och sundare, sak. En skulle kunna säga att Trumps tro är ytterligare ett exempel på hur han hellre tror på alternativa fakta än på sanning, det vill säga att konstruera om och förklara verkligheten så den passar honom. Jag har läst en hel del om senaste storkriget och det är verkligen Hitlervarning över det sättet att se på världen. Hitler var en person som älskade alternativa fakta, även om inte begreppet fanns då, hette fortfarande lögn; fakta som passade honom.
    Men inte att jag tycker synd om USA; de får skylla sig själva; bara det inte drabbar resten av världen. Jag ser det som att utförsbacken fortsätter för det landet. Måtte USA desarmeras fredligt!

    • lingon on 1 augusti, 2017 at 16:40

     Hitler var ju också folkvald, även om först i minoritet så genom en del trixande fick han ju till sist den exekutiva makten. Lite samma sak som är på väg att hända här med jimmi o järnrören om inte medborgarna ser upp. Trumpen fick ju det högsta ämbetet och har redan visat sig utomordentligt farlig. Men i likhet med Adolf betraktar många honom trots allt som en relativt ofarlig pajas som kommer att hållas i tyglarna av sin omgivning. Problemet är ju att övriga styrande och ställande nu snabbt som ögat är på väg att bytas ut och anpassas på ett sätt som kan komma att göra situationen etter värre. Ser man sig sedan runt om i världen på andra så kallade ledare i vissa länder så blir bilden än mer skrämmande. Fler och fler länder leds av personer som gemensamt på tämligen kort tid kan lyckas utplåna i stort sett allting på hela planeten. En och en kanske inte speciellt farlig men som det ser ut nu med den samlade styrkan i stupiditet… Den som har en lever får väl se, kanske.

     • el Persson on 1 augusti, 2017 at 19:11

      Du har rätt i att allt fler länder runt världen på olika sätt styrs av narcissistiska psykopater. Hur har det gått till? Är det som det sas om Europa före det första världskriget att människor såg fram mot en ”rejäl batalj”, att de var mentalt förberedda på krig, och att politikerna levererade vad deras undersåtar önskade. Har det gått för lång tid utan ett rejält krig? Är arten människa lika korkad som en flaska cava? Värm upp, skaka om, lossa på korken, och hela skiten exploderar!
      En kanske inte ska klaga på Löfvén ändå. En flegmatisk politiker, som inget får gjort. Jämfört med ett antal psykopater vid makten jorden runt är det valet kanske inte så dåligt. Men även delar av Svedala verkar ha drabbats av psykopathunger.

      • Jinge on 1 augusti, 2017 at 19:19

       Men även delar av Svedala verkar ha drabbats av psykopathunger.

       🙂

      • lingon on 1 augusti, 2017 at 21:16

       Nja, jag tror nog inte riktigt på psykopathungern och önskan om någon batalj. Jag tror mer på den allmänna alienationen och den minskande förmågan att samverka med andra människor. Var och en ska sko sig så mycket som möjligt utan hänsyn till någon annan. I det läget när man då inte förmår att samverka kommer nog drömmarna om den starke ledaren som kan förmå att leda fårskocken av, mer eller mindre lättledda, individualister. Faran med det är ju som det verkar att de som har förmågan att leda oxo i många fall är de farligaste individualisterna med starkt narcissistiska och psykopatiska egenskaper och därmed lätt duperar sin omgivning med sitt sätt att verka övertygande för dem vederbörande tänker sig att bossa över.

       Varje generation tenderar med ovanstående resonemang att bli mer korkad än den föregående, kanske delvis också beroende på de tekniska prylar som uppfinns som sk hjälpmedel, exv datorer o dumma mobiltelefoner mm. Alla de grejorna blir istället hjälpmedel för att förminska människornas hjärnor. Ett litet exempel är att få en taxichaffis att hitta vägen utan GPS, vilket föregående generationer satte en ära i att göra… Förvisso till glädje för dem som styr som då får en fårskock som smidigare låter sig ledas åt visst håll utan egen större tankeverksamhet. Men även ledarnas rädsla för att anställa underlydande som är klokare än dem själva bidrar till att varje ny generation utarmas allt mer och mer och mer. Dum, dum, dummare, dummare, ännu dummare etc…

       För om det nu varit tvärtom så att människorna blev klokare skulle man ju lära sig av historien och undvika de fällor och fel som gjorts tidigare. Dvs klok, klok, klokare, klokare, ännu klokare etc vilket vore en glädje att konstatera. Men det kan nog de flesta av oss uppfatta och notera att så är inte alltid fallet 🙁 Det är synd om mänskligheten…

       • lingon on 2 augusti, 2017 at 15:34

        Tja, jag tycker man läser då och då om forskning som pekar på att människornas hjärnor faktiskt krymper iom att man numera inte behöver anstränga sig för att tänka längre. Antingen gör andra det åt en eller så låter man google berätta det man undrar över. Ett exempel var ju som jag skrev om taxichaffisarna som förr kunde stan på sina fem fingrar, och var det någon enstaka gång en superhemlig adress slog de upp taxikartan. Idag när man tar en bulle så frågar oftast chaffisen hur man ska köra för att komma till aktuell adress, eftersom det tom verkar vara för jobbigt att trycka in uppgifterna i GPSen. Ica-kassörskan som måste använda miniräknare för att lämna tillbaka växel på en tia när man handlat för nio kronor etc etc. Så tyvärr tycker jag nog att en del indicier pekar i riktningen dum, dummare osv.

        Den dag det barkar käpprakt åt skogen och hela sk*ten pajar ja då kommer kanske så småningom eventuellt kvarvarande människors hjärnor på ett antal generationer tvingas utveckla sig igen om alla ‘moderniteter’ gått upp i atomer och allt måste börja om. Men tills dess, ack och ve 🙁

 3. Gert on 31 juli, 2017 at 18:31

  Trump är inte sinnesrubbad, galen osv, men han är narcissist, och som sådan uppfylld av sitt monumentala ego. Allt han gör och säger är enl honom rätt, och alla som har avvikande åsikter har per automatik fel. Alla sina misslyckanden skyller Trump på omgivningen, den har inte fattat hans grandiosa storhet. Avsked blir då den naturliga följden om medarbetarna inte till punkt och pricka lyder honom.

  Det är tragikomiskt att han öser sin twittervrede över demokraterna i kongressen, vilka har fräckheten att rösta emot Trumps nya sjukvårdlag. Han tycks inte ha fattat att det den parlamentariska oppositionen har både rätt och skyldighet för sina väljare att just opponera. Trump verkar tro att han som president kunde regera och bestämma lika enväldigt som Putin eller Erdogan. Men fortfarande fungerar maktdelningen mellan president och parlament som konstitiútionen avsåg, tack och lov…

  • Jinge on 31 juli, 2017 at 21:03

   Jag kallar det inte för narcissism utan rätt och slätt – Karln är en tvättäkta psykopat, precis som Adolf!

 4. Jinge on 1 augusti, 2017 at 09:42

  Positivt antar jag, de har ju normalt samma åsikter som Trump… :-I

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.
Bilderblogg.se använder cookies i syfte att följa upp och förbättra webbplatsens utformning och innehåll. (Gällande EU-lag) mer information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close