Jag tror det blir riksrätt i USA

17 maj, 2017
By

För en gångs skull så börjar jag faktiskt tro på att clownen som har flyttat in i Vita Huset faktiskt också kommer att slängas ut därifrån, och det kanske redan i år. Känslan växte när jag läste SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldts artikel på SVT:s hemsida idag, jag börjar faktiskt tro på att Donald J Trump de facto kan komma att avsättas som president..

Rudan i HandenSVT: ”New York Times och CNN har båda fått bekräftat att det finns en anteckning förvarad i FBI-byggnaden, författad av den nyligen sparkade chefen James Comey den dagen. Han hade varit i Vita Huset och uppdaterat presidenten, vicepresidenten och justitieministern. Det hade då gått mindre än ett dygn sedan Michael Flynn avgått, efter att det framkommit att Flynn dels ljugit för vicepresidenten och dels haft hemliga samtal med den ryske USAambas-
sadören om Obamaadministrationens sanktioner.

När uppdateringen var klar ska presidenten ha bett Mike Pence och Jeff Sessions att lämna rummet. Kvar i Ovala rummet fanns USA:s president. Och chefen för FBI. I den minnesanteckning som finns skriver Comey, enligt New York Times:

Trump: ”Jag hoppas att du kan hitta ett sätt att släppa detta, att släppa Flynn. Han är en bra kille. Jag hoppas att du kan släppa det.””

Det här är givetvis ingenting som New York Times och CNN har hittat på bara för att få Trump utslängd från Vita Huset. Trump har medvetet försökt förmå den amerikanska underrättelsetjänsten att bortse från det lilla faktum att Michael Flynn faktiskt har haft kontakter med Vladimir Putin och dem som omger honom, något som nu Trump försöker sopa igen spåren efter. Det är mer än troligt att han kommer att misslyckas med den saken. Jag förstår att många med sympatier för den man som jag normalt brukar kalla för clown, och ännu värre saker, blir ledsna nu – särskilt som de har uttalat sig positivt om clownen ifråga.

Jag känner mig således alldeles särskilt hoppfull i nuläget, jag förstår inte hur Donald Trump ska kunna slingra sig ur detta, och tur är väl det i så fall. Att en person blir president i ett av världens mäktigaste länder, en person som är kemiskt befriad från både omdöme, vett och sans säger en hel del om vår egen tid. Jag börjar tro på att den amerikanska presidenten kommer att ställas inför Riksrätt, en utveckling som i bästa fall är nära förstående. Förhoppningsvis hinner han inte ställa till det ännu mer innan det börjar hända saker


i


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 Responses to Jag tror det blir riksrätt i USA

  1. Martin on 17 maj, 2017 at 08:33

    Jag hoppas verkligen att du har rätt. Nu pratar man om det på nyheterna också, det verkar som om flera tror att han har gått för långt nu.

  2. Gert on 17 maj, 2017 at 10:34

    Republikanerna i representanthuset/kongressen/senaten (kan aldrig skilja på dessa…) håller ”sin” president om ryggen, för att rädda sinna egna skinn. Än så länge… Men det kan tippa över till majoritet för riksrätt fort.

  3. […] morse skrev jag att jag tror att det blir riksrätt för Donald Trump, nu efter att ha lyssnat på både svenska och utifrån kommande rapporter så känner jag mig […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *