Vilka arbetar Löfven åt idag? SAP?

3 februari, 2018
By

Personligen så blir jag bara mer och mer beklämd för varje dag som går, Stefan Löfven är antagligen den sämsta stats-
minister landet har haft under de senaste hundra åren. För honom gäller ingenting annat än att bli omvald, vad för slags politik hans socialdemokrater ska föra tycks inte längre spela någon roll..

SossebildSer man dessutom till den politiska opposi-
tionen så tycks de flesta vara överens om att vi bör ha en borgerlig regering. Min gamla blogg (Jinge.se) sålde jag till en man som utgav sig för att vara vänster, men idag kan jag inte ens definiera det slags politik han förespråkar, jag riskerar i så fall att bli fälld för – förtal. Men mycket kan man säga, men att kalla den för ”vänsterblogg” vore att glida på sanningen på ett rent oförlåtligt sätt. Själv slutade jag att läsa den inom ett par veckor från att jag hade sålt den då jag förstod att det var ett misstag att tro på den nya ägaren.

Det finns ett fåtal bloggar kvar som jag kan tycka är läsvärda, bland annat Anders Svensson. Jag är inte alltid helt överens med honom, men den bloggen lurar i alla händelser inte ut besökarna på olika slags villospår varje dag. Möjligen så skulle de bloggar som de facto förespråkar en vänsterregering börja samarbeta mer, det känns olyckligt att en man som Anders Romelsjö lyckades få mig att tro att han förespråkade någon slags politisk vänsterpolitik.

Möjligen så borde några av de gamla vänsterbloggarna börja samarbeta bättre, jag vet inte idag, men jag antar att jag kommer att återkomma i ärendet inom en nära framtid. Att bidra till att negligera problematiken hjälper knappast oppositionen framåt, och det känns som en allt viktigare uppgift för varje dag som går


i


Tags: , , , , , ,

19 Responses to Vilka arbetar Löfven åt idag? SAP?

 1. Fake news on 3 februari, 2018 at 11:05

  Jag tycker att Svensson och Kildén&Åsman är de läsvärda vänsterbloggarna, de presenterar inte tonvis av falsk statistik och kallar det ”bevis”. Romelsjö är mer av äkta landsförrädare och skämt i samma förpackning. När jag föreställer mig Romelsjö, tänker jag mig en kameleont. En försynt bokmal, någon slags medicine professor, som plötsligt förvandlas till en politisk Dracula när han presenterar sig i skrift. Vi får väl hoppas att han har haft ett liv och gjort någon nytta också. Turligt nog har han inget inflytande, och fake news vägrar presentera hans fake news. Lika bra.

 2. joakim on 3 februari, 2018 at 12:20

  Intressant att en rekordökning av ojämlikhet tycks ha skett under den rödgröna regeringens tid. Men de tycks helt enkelt INTE VILJA justera detta med skatter & bidrag. Kanske är en ”osynlig hand” tänkt att ordna med fördelningspolitiken? Eller att smulor från de besuttnas bord förmodas ramla neråt, som de ju alltid gör (fast de tydligen inte längre alls gör det)?

 3. Kerstin Stigsson on 3 februari, 2018 at 12:28

  Anders Svenssons blogg är någorlunda. Men han kunde varit mycket bättre. Han har alltför mycket (anser jag) artiklar om kriminalitet. Svensson borde diskutera lite mer om vad för slags samhälle han vill ha, kampen, hamn4:an, sopåkarna, BB i Sollefteå, och jag saknar den ideologiska delen. Jag vet inte ens om han är emot EU eller inte. Eller NATO.

  Romelsjö sympatiserar med det Kommunistiska Partiet (fd KPMLr). KP hade valupptakt i Varberg i slutet januari. Vad jag kunde se på bilderna i proletären så fanns det inte en enda röd flagga med på det mötet, varken på scenen eller på väggarna! Dom gjorde således samma sak som VPK i början av 90-talet och slopade alla röda flaggorna. Den enda flaggan jag kunde se var den presenterade på bild symboliskt nya loggan med en röd flagga och ett vitt ‘K’ i.
  Dessutom har de slopat hammaren och skäran. Jag undrar vad dom ska slopa härnäst? Kanske ordet ‘kommunist’ som VPK gjorde?
  Även Sossarna hade uteslutit röda flaggor vid deras kongress förra året. Är det en trend eller …?

  • Jinge on 3 februari, 2018 at 14:16

   Jag saknar hur du kategoriserar denna blogg. Låt vara att jag ägnar mig mycket åt bilder & sånt, men nog borde en del av min politiska uppfattning märkas? 🙂 Nåja, sådant spelar mig mindre roll, men antagligen så kommer jag skriva mer om politik ur mitt V-perspektiv framgent, i vart fall fram till valet… :-I

   • Kerstin Stigsson on 3 februari, 2018 at 14:51

    Jovisst märks din politiska uppfattning. Annars hade jag nog inte fått mina Lenin-citat häromdagen publicerade! Jag kategoriserar din blogg (och andras) från mina egna intressen och åsikter. Eftersom du är motståndare till vargjakt (vilket jag också är) och tar upp en hel del (politik, kattor, natur, etc) som jag tycker är intressant så får du tummen upp! Om jag skulle kritisera dig på något område är att du inte har tagit upp hamn4:an i Gbg, eller sopåkarnas strejk – eller har jag missat dessa artiklar från dig? Om jag har missat dom så ber jag om ursäkt i förväg.
    Och sedan det där med tiggare och kriminaliteten … Ja, dom åsikterna delar jag inte. Men så är det – vi är alla människor med åsikter som vi i några fall inte delar med andra. Om vi människor hade samma åsikter hade det varit ganska bedrövligt med mänskligheten och för samhället, eller hur?
    Det jag gillar är din humor och mänskliga värme, vilket varken Romelsjö eller Svensson uppvisar. Ditt humör däremot … hm …!!! Det vill jag inte ens skriva om 🙂 …
    Skulle du vilja ha fler Lenin och/eller Marx citat!

    • Jinge on 3 februari, 2018 at 15:01

     Lenin och Marx får man givetvis citera. Nä, Hamn4:an har jag inte läst om, inte sopåkarna heller. I sanningens namn så står det sällan om hamnsjåare och sopgubbar i de media jag följer. Har jag humör? 🙂 Jodå, jag brukar visa rätt så öppet vad jag tycker om saker och ting vilket ibland kan vara besvärligt. Men själv gissar jag att bloggen nu kommer att bli alltmer politisk fram till valet, så blev det förra gången och så blir det nog nu oxo. Ska iaf posta en ”naturbild” om en stund, men sådant lär det bli mindre av den närmaste tiden.. Jag för mig att jag redan tagit bort ”artighetslänken” till min gamla blogg…

 4. Kerstin Stigsson on 3 februari, 2018 at 12:33

  Jag tror att det finns en annan inom (S) som slår Löfven om att inneha den titeln som den sämsta (S) ledaren – och det var och är Göran Persson.

 5. Christian on 4 februari, 2018 at 10:43

  Kan inget annat än att hålla med dig Jinge. Att när man som Anders Romelsjö okritiskt hyllar en fascist och kapitalist som Putin då är man knappast vänster. Samma sak gäller Jan Myrdal som flera gånger gjort genensam sak med nazister. Min uppfattning är att dessa båda herrar inte har någon som helst trovärdighet kvar när det gäller att betraktas som vänster. Tvärt om. Jag skulle faktiskt tro att deras arbete är rent av kontraproduktivt. Att Romelsjö/Myrdal försöker associera sig med vänster gör förmodligen mer skada för vänstern och skrämmer iväg fler människor från socialistiska alternativ än Timbro och Svenskt näringsliv tillsammans.

  • Jinge on 4 februari, 2018 at 11:43

   Det kanske är det som är meningen oxo…

   Romelsjö har en villa med en enorm havsutsikt i Bretagne, dessutom ett större sommarhus på Utö och en stor bostadsrätt på Kungsholmen. Det är inte något som tyder på att mannen står till vänster i politiken precis…

   • Kamelsilen on 4 februari, 2018 at 19:26

    Jo men Romelsjö skulle ju kunna svara som gamle 30-tals-kommunisten Karl Kilbom när en journalist klandrade honom för att han bodde fint: Meningen med kommunismen är inte att göra folk till fattiglappar.

   • Christian on 4 februari, 2018 at 20:48

    Sant, Romelsjös överklassfasoner hade knappast varit möjliga i den värld han säger att han kämpar för

  • Kerstin Stigsson on 4 februari, 2018 at 11:56

   Jag instämmer, Christian! Just nu finns det en debatt om detta på varierade bloggar, t ex Clarté. Det finns de (Romelsjö & Compani) som vill samarbeta med s k ‘högerpopulister’ (jag benämner dom som fascister) när det gäller fredsarbetet. Rena rama skämtet! Jag skrev en kommentar till detta på Clartébloggen – och där kunde mitt humör jämföras med ditt, Jinge! Jag kallade SD för #¤!?%# fascister!!!

   • Jinge on 4 februari, 2018 at 13:26

    Det är knappast ett kontroversiellt uttalande, SD *ÄR* en klart fascistisk gruppering…

    • Kerstin Stigsson on 4 februari, 2018 at 13:35

     För Romelsjö är det det! Han fordrar jämt en analys om vad SD (eller Nya Tider, Vavra Suk, etc) är för något. Han omtalar dom i mer positiv ordalag såsom ‘högerpopulister’ medan jag blir kritiserad av Romelsjö för att kalla dom för fascister!

     • Jinge on 4 februari, 2018 at 13:38

      Intressant! Jag sålde min blogg till en pajsare som inte tycker att SD är fascister, då ägnar han sig åt aktivt ljugande när det gäller vad han sade till mig innan jag gick med på att sälja den !! 🙁

      • Erik H on 4 februari, 2018 at 13:48

       Kul Jinge! Du blev fintad så att du sålde din gamla Jinge.se till en fascist! Grattis!

   • Christian on 4 februari, 2018 at 20:56

    För mig borde allt typ av samarbete med fascister och nazister vara helt uteslutet. Framförallt om man ser sig själv som vänster. Jag skulle inte ens vilja på något sätt bli associerade med fascister och nazister men det tycks Romelsjö och Myrdal inte ha något emot då de flera gånger gjort genensam sak med de bruna.

    • Kamelsilen on 5 februari, 2018 at 00:54

     Det var väl Tomas Tranströmer som sa att fanatikern är den största tvivlaren. Där ringer en klocka och duger som en förklaring till att politiska rörelser långt ut på vänsterkanten ofta blir så fulla av motsägelser. Lagom är som vanligt bäst, tråkigt men bäst.

 6. Kerstin Stigson on 17 februari, 2018 at 14:13

  Kommentarsreglerna då?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Bilderblogg.se använder cookies i syfte att följa upp och förbättra webbplatsens utformning och innehåll. (Gällande EU-lag) mer information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close