Stefan Löfvens fiasko i vargfrågan…

31 oktober, 2014
By

Jag försöker erinra mig om Reinfeldts regering hade några större misslyckanden i samband med att de tillträdde år 2006, men mitt minne sviker mig antagligen en del. Vissa ministrar diskuterades men det var inget som ledde till internationell uppmärksamhet.

VargVisst kommer jag ihåg ett antal ministrar som ögonbrynen höjdes för, men jag undrar om den regeringen verkligen lyckades skapa lika mycket ilska i olika led som Stefan Löfvens regering? Internationellt höjdes ögonbrynen när regeringen valde att erkänna Palestina, ett beslut som jag personligen välkomnade.

Ambassadören är hemkallad, något som inte är annat än en gest från Israels sida, men jag inbillar mig att de allra flesta av de svenska väljarna tycker att han lika gärna kan hålla sig borta ett tag. I vart fall om man bortser från ett antal ”liberaler” som nu gråter ut i tidningarnas spalter.

VLT.se: ”Nu har naturvårdsverket fattat beslut om licensjakten på varg. Som väntat delegeras beslutet till länsstyrelsen. Begränsningen blir att fler vargar inte får skjutas i länet än att minst en kull vargar kan födas varje år. Just nu finns det omkring 18 vargar i de fem revir som Västmanland har. I åtta mellansvenska län kan det enligt Naturvårdsverket finnas utrymme att skjuta totalt 90 vargar.”

Ja du läste rätt, Vestmanlands Läns Tidning hävdar att det får skjutas vargar i så hög omfattning så att varje län får kvar ett (1) reproducerande vargrevir. Vad det innebär för Värmland och Dalarna vet jag inte riktigt, men är det den sortens vargpolitik som regeringen Löfven har planer på att föra så kommer de att få ett stort antal motståndare bland oss som anser att vargen hör hemma i vår natur. Visst kan jag tänka mig jakt på varg då man har uppnått gynnsam bevarandestatus, men det har man inte i dagsläget, långt därifrån. Lantbruksministern säger annat i olika intervjuer, men då utgår han ifrån allt annat än fakta.

Linda LaikreVåra svenska vargar uppvisar många genetiska skador, många djur har missbildningar, något som bekräftats av Statens veterinärmedicinska anstalt i Uppsala, det i kombination med den forskning som Linda Laikre, professor i populationsgenetik på Stockholms Universitet, gjort angående vargens genetiska status i Sverige som hon föreläser om på denna inspelning som finns på Youtube. Den startar 24 ½ minut in på inspelningen.

Linda Laikre är Sveriges ledande forskare när det gäller vår svenska vargpopulations genetiska status, och när Stefan Löfven och hans lantbruksminister säger att vargen redan idag har uppnått gynnsam bevarandestatus så ljuger de, omedvetet eller medvetet spelar ingen roll i sammanhanget. Själv så vill jag inte ha en statsminister och en lantbruks-minister som far med osanning, och det oavsett om de vet om att de själva blivit lurade eller om de ljuger medvetet. Själv så hade jag i min enfald trott att en rödgrön regering skulle bli bättre än den borgerliga, men nu inser jag att jag hade fel.

Åsa Romson har visserligen sagt sig vara motståndare till vargjakt, men när vår miljöminister inte förmår sätta stopp för vargjakten så tillför hon ingenting, absolut ingenting. Jag förstår att Miljöpartiet redan idag har fått en statistroll i vår regering. För mig själv så betyder det att jag, oavsett vilken regering vi än har, så kommer jag att befinna mig på motståndarnas sida


i Andra om: , , , , , , , , , dn12345, , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

4 Responses to Stefan Löfvens fiasko i vargfrågan…

 1. moteld on 31 oktober, 2014 at 16:58

  Det vore ju pinsamt om Åsa Romson blir en ny Andreas Carlgren, mannen som hävdade att urskillningslös vargjakt gynnade vargstammen.
  Ska det skjutas varg, ska det vara utifrån undersökningar av vilka vargar som är missbildade, inte att lreti och pleti får ge sig ut i skogen och panga på.
  (Det borde för övrigt gälla älg också. Det har ju visat sig att svenska älgar blir mindre och mindre, för att de stora djuren skjuts bort).

  • Jinge on 31 oktober, 2014 at 17:22

   Vore jag Romson skulle jag be Löfven att stoppa upp sin lantbruksminister någonstans. Jag skulle vägra att delta i slaken på 90-100 vargar. Fy fan vilken jävla idiotregering!!

 2. Marcus R on 31 oktober, 2014 at 20:17

  Jag är övertygad om att Åsa Romson inte är Mp-politiker av ideologiska skäl utan enbart pga karriär.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *