Sossarna lugna trots usla prognoser?

5 april, 2017
By

Tomas Ramberg ser relativt ljust på socialdemokraternas situation idag, han tar upp flera skäl till varför han tror att medlemmarna är ganka nöjda. Personligen så tror jag att analysen klickar på två punkter, effekten av flyktingströmmen och det utbredda tiggeriet från andra EU-medborgare på gator och torg kommer leda till stora framgångar för – SD.

Ekot om sossarnas situation

SR: ”När Socialdemokraterna på lördag samlas till kongress i Göteborg är det förunderligt stillsamt i partiet. Lugnet är långtifrån självklart, det finns tillräckligt med problem för att hålla en kriskongress i Stefan Löfvens parti, menar Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg.

Mycket talar för att det socialdemokratiska partiet är på väg mot sitt sämsta valresultat sedan 1920. Kanske kommer man efter nästa års val rentav att få söka sig tillbaka till 1911 för att hitta en lägre siffra. Väljarundersökningarna tyder i alla fall på att partiet är på väg att parkera sig under 2010 års katastrofala 30,7 procent.”

I den mån man kan gissa sig till hur svängningar i opini-
onen kommer att se utifrån omgivningens diskussioner så ska man nog vara väldigt försiktig med att spå ett kommande valresultat. Ramberg är en erfaren journalist och han vet givetvis detta. Personligen så ser jag dock Löfvens brist på engagemang i de två frågor som jag pekar har betydligt större dragningskraft på missnöjda medborgare än vad jag tycker mig utläsa i Rambergs artikel. Jag brukar inte diskutera politik med människor som jag inte känner, men det verkar som jag har hört fler tala om SD än Ramberg.

Igår så berörde jag Anna Kinberg-Batras situation som moderatledare, hennes bristande stöd tror jag kommer att leda till att hon byts ut, eller att många moderater kommer lägga sina röster på andra allianspartier, eller SD. Vad det får för resultat är relativt lätt att förutse, oavsett vad vi själva tycker så tror jag att vi kan räkna med ett regeringsskifte efter nästa val, jag tror att det är omöjligt att undvika.

Skälet är huvudsakligen att Sverige har tagit emot oproportionerligt många flyktingar från ett antal länder i Mellanöstern, vi är bara två procent av EU men har tagit emot över 12-15% av de flyktingar som har kommit till EU. Det leder till att sosseregeringen kommer få sparken i valet 2018


i


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

17 Responses to Sossarna lugna trots usla prognoser?

 1. Wiktor S on 5 april, 2017 at 09:27

  Ja de lyckas nog få LO-medlemmarna till urnorna som vanligt. De tappar kanske något till SD men det får väl andra såssar på benen som kanske skulle ha röstskolkat annars.

  • el Persson on 5 april, 2017 at 12:27

   Vill minnas att det största partiet inom LO-kollektivet just nu verkar vara (sd), så lyckas (s) mobilisera där till valurnorna kanske det blir Jimmie som drar det längsta strået.

 2. Tarmo Lindholm on 5 april, 2017 at 10:56

  Nu har väl Svenska folket sett alternativet hoppas jag, d.v.s vad Alliansen har åstadkommit, också vad avser SD med tanke på senaste Riksdagsvalet, hur de blåste sina väljare med besked…!?

  • Jinge on 5 april, 2017 at 11:07

   Jag vet inte om jag litar på NÅGOT parti bortsett från Vänsterpartiet. Inte de heller är helt ok i alla lägen men jag funderar på att gå med igen, kanske fjärde gången. Jag går med går på några möten och sedan efter nåt år så gör jag ett nytt uppehåll… Knäppt va?

   • el Persson on 5 april, 2017 at 13:04

    Det finns väl bara tre partier att lita på, det vill säga att de står för vad de säger. Det är Sverigenazisterna, som är fullständigt pålitliga i sitt människohat, det är det glesbefolkade folkpartiet, numera fd, i sin björklundska batongliberalism, och så ytterkantspartiet, i liberal-kollektiva dimensionen, centern.

    Moderaterna känns ganska moderuttna, och beredda att offra vad som helst för att åter få lite makt. Och om AKB visat sig villig att offra mycket för det, så är jag övertygad om att partiet är lika villigt att offra henne för den chansen.
    Miljöpartiet verkar ständigt vara på jakt efter nästa partidefinierande fråga de kan ge upp för sina goa taburetter. Partiet håller på att göra sig helt urarva. Kan någon, även den mest inbitne partist, lita på vart detta gängs ledarskap visar vägen?
    Socialdemokraterna? Jag höll på att skriva att jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, och visst ett hånskratt kan de väl få, men mest tårar ändå.
    Vänsterpartiet är ett parti som jag ej litar på. Verkar mer bekymra sig om att duga som regeringsunderlag än om sin egen politik.

    Jag SKA rösta i kommande riksdagsval, men de flesta partierna är redan ur spel för min del, antingen på grund av sin politik, eller hur de bedriver den. Å ena sidan kan det trots allt bli (v) som sist, å andra sidan kan jag sträcka mig till (c) eller (l). Surt, men jag måste rösta.

    • Jinge on 5 april, 2017 at 13:31

     Vänsterpartiet är ett parti som jag ej litar på. Verkar mer bekymra sig om att duga som regeringsunderlag än om sin egen politik.

     Delvis visst medhåll, men likafullt så kommer jag att rösta så, som jag alltid har gjort..

     • moteld on 5 april, 2017 at 15:12

      Den är märklig denna tvekan om V. Det är ju faktiskt det enda parti som står upp för välfärden, som vill få bort vinsterna. I Stockholm har de åstadkommit väldigt mycket inom de rotlar de ansvarar för. Bl a har de minskat antalet aktörer inom äldreomsorgen genom att kräva kollektivavtal, arbetskläder och att det finns ett kontor att gå till (inte att man sitter någon annanstans och driver hemtjänst i Stockholm). Dessutom stoppade de omedelbart de förödande ombildningarna av hyresrätter i stan. De förvärrade ju den redan katastrofala bostadsbristen.
      V är dessutom emot NATO, för en human flyktingpolitik m m. Tveka inte!

      • Jinge on 5 april, 2017 at 19:46

       Nåja, jag röstar alltid på V men inte håller jag med om allt..

      • Kamelsilen on 9 april, 2017 at 10:35

       Vänsterpartiet (liksom Miljöpartiet) förlorar massor av sympatisörer på grund av sin kriminalpolitik. Alla människor är goda tror de, och därför ska återvändande IS-krigare ha förtur i bostadskön och straffen ska halveras. Folk i allmänhet är i det fallet klokare än Vänsterpartiet.

       • Jinge on 9 april, 2017 at 10:53

        Vem citerar du och varifrån? Länk?

        • Kamelsilen on 10 april, 2017 at 15:04

         http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/oisincantwell/article19471367.ab
         Den som till exempel såg tv-programmet ovan nämnt kunde inte få någon annan uppfattning än att Jonas Sjöstedt och V har en mycket extrem uppfattning i kriminalfrågor. Lika extrem som Sverigedemokraterna har, där borta i den andra ringhörnan. Dock verkar det som om V börjar fatta någonting, att de inte ställde upp i söndagens Agenda, där brott och straff debatterades, kan förhoppningsvis vara ett tecken på det.

 3. Joakim on 5 april, 2017 at 12:13

  (s) problem är väl att det är ett fortsatt öppet borgerligt parti som t ex låter banker slippa kontant-hantering pga de inte vill hålla på med det (samhällsservice-argumentet tycks betyda noll) samt skattepolitiken där man resonerar som om det blir synd om extremt förmögna personer om dessa skulle ”belastas” med högre skatter? Av de grandiosa jobblöften man gav arbetslösa har det väl blivit nästan ingenting: FAS3 bytte bara namn, ungdomsarbetslösheten är fortsatt skyhög & 7-8% öppen arbetslöshet är en enorm massarbetslöshet, även om ju svenska politiska journalister slutat prata om sådant. Viljan till rättvisa/fördelning tycks inskränka sig till att kompensera svaga grupper för prishöjningar med någon hundralapp eller två. Hur ska det då gå den där höstdagen 2018..?

 4. Joakim on 5 april, 2017 at 19:03

  (s) & (mp) verkar väl inte det minsta intresserade av vad den svenska befolkningen ANSER om massinvandring? Och hur hanteras den s.k. integrations-utmaningen i landet utan bostäder & försörjning, verkar det fungera? Hur blir det, på sikt? Herrarna & damerna i politiken verkar tro att bara man tar hit folk i mängder så löser det sig sedan automatiskt..

  • el Persson on 6 april, 2017 at 12:07

   Språk är viktigt, ord är viktiga. Ordet massinvandring implicerar att horder strömmar in i Sverige. När väl den beskrivningen gjorts till ”sanning” kan även andra ”sanningar” etableras: att vår välfärd hotas, att ”riktiga” svenskar sätts på undantag etc. Att sedan, med dessa alternativa fakta etablerade, fråga svenska ”folket” vad de anser om ”massinvandringen”, är Jimmie & Co’s mål.
   Vi kan dra en parallell till trettiotalet när hotet om ”massinvandring” av judar från nazisternas Tyskland fick Sverige att kräva av tyska myndigheter att tydligt märka tyska judars pass så att svenska myndigheter kunde identifiera presumptiva flyktingar, och hindra dem från att ta sig in i landet. Nazisterna gav då tyska judar så kallade ”J-pass”. Eller demonstrationerna mot att judiska läkare skulle få komma och arbeta i Sverige, och ”ta jobben från oss” som vissa medicinstudenter skrev på sina plakat. Allt det kostade människor livet.
   Avsikten med ordet ”massinvandring” är att dölja att det rör sig om människor. För vad svenska folket anser om vad de ser när de ser människorna bakom ordet ”massinvandring” är något helt annat än vad Jimmie & Co önskar. För Sverigenazisterna är det därför viktigt att invandringen definieras i termer av ”mass”, inte människor.
   Så ska vi se det som horder eller människor som kommer? Är den viktigaste frågan när det gäller samhälleliga problem vi och dem, eller gäller problemen oss? För alldeles oavsett har vi nämligen samhälleliga problem att lösa. De ser bara lite olika ut.
   Så val av språk och ord är viktiga. Ibland är det bra att träda försiktigt.

   • Jinge on 6 april, 2017 at 12:22

    😀 Jag är personligen övertygad om att vi behöver hundratusentals invandrare till Sverige. Dessutom är det bra om de är både unga och pilska. Men vi ska inte ha en helt fri invandring, vi måste satsa på att oxo få hit utbildade flyktingar, hur nu det ska gå till. Du och jag får lov att fatta att vi har personal på ”hemmet” som bryter på utrikiska när vi blir så gamla.

    Dessutom så är det rätt spännande, tänk om de får tid att berätta för oss om sina hemländer. Men vi måste se till att inte alla hamnar i förorter. Att somliga inte begriper det är tragiskt, MEN så länge som EU är en union så måste flyktingarna fördelas på rätt sätt, det vi kan göra är att försöka sprida ut dem och fixka världens bästa SFI-utbildning…

    • el Persson on 6 april, 2017 at 14:26

     Allt det stämmer. Det gäller inte enbart att se till att inte alla hamnar i förorter. På ett sätt förståeligt, se hur svenskar som flydde till USA samlades i svenskghetton, det var helt enkelt enklast.
     Vi måste se till att de som invandrar snarast utvärderas för att komma i arbete, och att deras barn får en rejäl utbidning så de kan börja ta kvalificerade jobb i svenska samhället. Jag har exempelvis aldrig förstått varför inte svenska exportföretag satsar hårdare härute i Tensta-Rinkeby. Skulle föräldrarna få reda på att om deras barn skaffade sig en rejäl formell utbildning skulle de vara oerhört eftertraktade eftersom de har kunskaper i språk som är ovanliga bland utbildade i Sverige, och kännedom om traditionella vanor och kultur i andra länder, allt en enorm fördel för de företag som vill verka globalt. Skulle föräldrarna få det löftet skulle de hålla sina barn ”i herrans tukt och förmaning” som det brukade heta. Föräldrar vill det bästa för sina barn, de måste bara få veta hur de ska göra i detta samhälle.

 5. Joakim on 6 april, 2017 at 06:11

  Eftersom s tar mp i regering intresserar de sig knappast för sina väljare. Det är ett spel de försörjer sig på, betalt av oss. Kedjebrevsprincipen i regering, oavsett vinnare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Bilderblogg.se använder cookies i syfte att följa upp och förbättra webbplatsens utformning och innehåll. (Gällande EU-lag) mer information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close