S & MP-regeringen gör –ingenting– åt vapenfrågan

13 november, 2014
By

Jag har genom åren skrivit många gånger om det faktum att regeringen inte gör någonting åt antalet illegala vapen i landet. Varje vecka kan vi läsa om skjutningar och i vissa fall rena avrättningar bland de kriminella gängen.

Illegala vapenNär så Beatrice Ask blev av med sitt arbete som justitieminister så trodde jag i min enfald att något skulle börja hända, men trots att jag dagligen läser flera tidningar och lyssnar på radio och ser TV:s nyhets-sändningar så har jag inte hört ett enda ord nämnas från de ansvariga politikernas håll. Det verkar helt enkelt som om de har något slags beröringsskräck när det gäller frågan. Bara inom EU skjuts tusen personer årligen ihjäl med illegala vapen, och en siffra som jag har hört om Sverige så handlar det om fyrtio till femtio personer som skjuts till döds varje år.

Jag är lite osäker på de exakta siffrorna men var och en som läser dessa rader kan erinra sig att de bara de senaste dagarna har hört om någon som blivit ihjälskjuten, eller att kriminella gäng har skjutit ihjäl en person, eller att ett ungdomsgäng i någon förort har börjat skjuta mot sina antagonister.

Beatrice AskDet är givetvis så att vi har ett allvarligt fel på lagstiftningen i vårt land. Straffen för att ha hållit i ett illegalt vapen, eller att ha det i sin ägo, försökt smuggla in vapnet eller delar till ett vapen ska givetvis vara minst sex års fängelse. Ett av de allra grövsta misstagen landet gjorde i samband med inträdet i EU var att praktiskt taget avskaffa tullen och gräns-kontrollen. Den enda gången gränskontrollen visiterar inresande är när dessa ser ut att vara påtända som en majbrasa, annars är det helt fritt att resa in i landet med bilen nedlastad med ryska automatkarbiner eller tjeckiska pistoler.

Beatrice Asks efterträdare är Morgan Johansson, en politiker som jag alltid har känt en viss respekt för. Men tyvärr så är jag övertygad om att inte heller han kommer göra något annat avtryck i historien än sin företrädare, på mig så verkar det som om de är rädda för alla kriminella gäng. Ingen, oavsett partifärg, tycks anse att illegala vapen är ett problem som absolut måste lösas


i Andra om: , , , , dn12345, , , ,

Tags: , , , , , , ,

2 Responses to S & MP-regeringen gör –ingenting– åt vapenfrågan

 1. Jinge on 13 november, 2014 at 17:13

  http://www.dn.se/sthlm/skottlossning-pa-ostermalm-1/

  DN: Skottlossning inträffade på torsdagseftermiddagen i hörnet av Kommendörsgatan och Skeppargatan på Östermalm i Stockholm. Kort senare noterade en polispatrull att en skottskadad person kommit in till en av länets akutmottagningar för vård.

  Vittnen som larmade om skottlossning observerade två personer i bråk på platsen.

 2. Marcus R on 14 november, 2014 at 08:42

  Den här domen är ju relevant: http://www.skanskan.se/article/20141113/MALMO/141119674/-/skot-kusin-i-magen-av-misstag–far-fangelse

  Vi hade förövrigt över 100 skottlossningar förra året i Malmö, det är två per vecka. Ingen dog dock vad jag kan minnas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *