Reinfeldts valbluff om den stora flyktingvågen…

15 september, 2014
By

När Fredrik Reinfeldt släppte ”nyheten” om den kommande stora flyktingvågen från Syrien och Irak så förstod han att det uttalandet skulle orsaka en jättelik framgång för Sverigedemokraterna i valet. Han visste givetvis att han skulle förlora valet och ville förstöra för den regering som skulle efterträda hans egen.

ReinfeldtDN: ”Strax efter klockan 23 äntrade statsminister Fredrik Reinfeldt valvakescenen för att tala till sina partimedlemmar. Beskedet att han inte bara avgår som statsminister utan även som partiledare kom som en chock för de flesta i lokalen.

– Vi nådde inte enda fram. De rödgröna har nu fler mandat än alliansen och vi kommer hålla vad vi har sagt. Därför kommer jag i morgon lämna in min och regeringens avskedsansökan, sade en märkbart rörd Fredrik Reinfeldt.”

DN-journalisten Kristoffer Törnmalm som skrev artikeln, blev nog så ledsen att han glömde att ‘enda´ stavas med ”ä” i det här sammanhanget. Enda har med räkneordet ett (1) att göra, och det Reinfeldt just har gjort att sparka det otacksamma svenska folket i dess ända. Nu har han hämnats på det sovande folket genom att personligen se till att rasistpartiet har blivit landets tredje största parti storleksmässigt. Så visst är det klart att han avgår, nu kan han njuta sitt otium på avstånd från det land som han bidragit till att sabotera.

Jag inser förstås att Reinfeldt aldrig skulle erkänna sin egen skuld i det som nu har skett, men han och hans gelikar har lyckats plundra landet på massor av miljarder, imponeras gärna av att man lyckas sälja Serafimerlasarettet för 700.000.- trots att det reella värdet var tvåhundrafemtio miljoner. Han är precis så nöjd som han ser ut på min bild, han drog jackpott och glider nu vidare ut i världen och skrockar om ´Die dummen Schweden´ Läs nästa post i ämnet..


i Andra om: , , Dn12345, , , , ,

Tags: , , , , , ,

6 Responses to Reinfeldts valbluff om den stora flyktingvågen…

 1. Viktor on 15 september, 2014 at 06:21

  Jag undrade också över Reinfeldts utspel, det fanns ju ingen anledning att enbart Sverige skulle ta emot ett ökande antal flytingar, det är ju något som borde gälla hela EU? Om inte annat så borde EU:s rikare länder ta emot flyktingströmmen om det blir någon. Och Reinfeldt är en listig typ.

  • mfa on 15 september, 2014 at 10:13

   Det är inte list att lura ett folk som tror på en, det är att förråda sitt förtroende. Så Reinfeldt är inte listig utan han är skamlös, lurendrejare och den värsta sortens ledare som ett land kan ha, en som splittrar det.

 2. Jens O on 15 september, 2014 at 08:25

  Kan någon förklara för mig varifrån SD ska ta de där 48 individerna som ska fylla partiets riksdagsmandat? Hade de ens så många namn på sina listor, efter att man räknat bort alla med naziarmbindlar, etc?

  Redan förra gången hade de ju problem med att besätta stolarna – och då behövde de ändå kalla in en reserv med kriminellt förflutet. De lär knappast tvingas gräva mindre djupt i kistan den här gången.

  Att Reinfeldt, fascinerande nog, gjorde ytterligare en ”Göran Persson” och avgick redan under valnatten kommer förmodligen att för tillfället flytta bort allt fokus från honom och Moderaterna. Men oj vilket hårt slag mot historieskrivningens bild av honom den här valförlusten måste bli. När man i framtiden försöker förklara hur fascisterna fick inflytande i svensk politik lär Reinfeldt vara ett av de första namnen man nämner.

  • Jinge on 15 september, 2014 at 09:04

   Kan någon förklara för mig varifrån SD ska ta de där 48 individerna som ska fylla partiets riksdagsmandat?

   🙂 🙂

 3. putte torild on 15 september, 2014 at 12:12

  Det är mycket trovärdigt skrivet! Enligt min åsikt så är dock det mest troliga scenariot att Alliansen sitter kvar. Lövén kommer inte att kunna mobilisera både V och ett borgerligt parti som krävs för majoritet. SD kan alltså lätt rösta ner en rödgrön budget. Alliansen kommer att få majoritet ihop med SD. Det finns ett oerhört tryck inom blå-bruna M och samarbete med SD och Reinfeldt kan sedan utåt peka på ”ansvar” och ”titta på Norge”. Om han nu avgår som partiledare efter den övertalningskampanj som kommer att föras i media så kommer det att se väldigt bra ut för hans eftermäle, då han ”stod fast” vid vad han sagt om sitt samarbete med SD.

  • Jens O on 15 september, 2014 at 13:51

   Löfven kan bilda en rödgrön (S+MP) minoritetsregering och komma överens med C och FP. Antalet mandat räcker och allting står och faller egentligen bara med hur benägna Lööf och Björklund är att rädda några av sina politiska hjärtefrågor på bekostnad av allianssammanhållningen. Det sistnämnda tror jag beror en hel del på vad som händer inom Moderaterna den närmaste tiden. I och med Reinfeldts hastiga avgång finns egentligen inget kitt i alliansen längre.

   Både C och FP har visserligen negativa erfarenheter av att stödja socialdemokratiskt ledda regeringar, men å andra sidan har ju det parlamentariska läget aldrig varit detsamma som nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *