Och så kom den då, den politiska hösten…

22 september, 2014
By

Det har varit en lång och varm sommar i mer än ett avseende. Vi är just i färd med att få en ny regering, samtidigt som vi alla fokuserar alltmer på den främlingsfientlighet som växt sig fast i landets riksdag.Hösten

HöstenJag skrev om ”vi och dom” i går, och jag tror att ämnet kommer att finnas på agendan i många år framöver. Just nu kretsar allt kring hur Miljöpartiet ska komma överens med socialdemokraterna, och tidningarna gör just nu ett stort nummer av saken. Partiet är dessutom så suget på att sitta i regeringen så att de i princip skulle gå med på precis allt för att inte bli sidsteppade i nuläget.

Samtidigt med den politiska hösten så märker vi att den meterologiska är på väg att göra sitt intåg. Av medierna att döma så har det regnat rejält, och igår varnade man för både vatten och kuling in över land här på ostkusten, men jag har inte hört något av vare sig vind eller vatten. Visst, det är blött utanför fönstret men riktiga busväder brukar jag vakna av, men inatt har jag inte hört något.

Men miljöpartiet är berett att vända kappan efter vinden, det måste vara sant eftersom det till och med berättas om det i media idag.

DN: ”Miljöpartiet kan tänka sig ett stärkt svenskt försvar. Det deklarerade partisekreteraren Anders Wallner i SVT:s ”Agenda” på söndagen. Den nya inställningen ska bland annat ses mot bakgrund av den ryska kränkningen av svenskt luftrum i onsdags.

– Det är oerhört allvarligt det som har hänt, sade Wallner till SVT.

Miljöpartiet hade minskade anslag till försvaret som en profilfråga inför valet. Alliansen och Socialdemokraterna deklarerade båda att tiden var inne för att rusta upp.”

En tidning hävdar att den bästa koalitionen just nu vore en regering som består av S, MP och M, argumenten för en sådan ska vara att socialdemokraterna de facto är ett högerparti och att den sortens koalition vore det allra mest naturliga. Eftersom jag anser att både socialdemokraterna och miljöpartiet är borgerliga partier så håller jag med, så det passar ju bra med moderaterna. Tänk, jag önskar att det bara vore en mardröm


i Andra om: , , , Dn12345, , , , , ,

Tags: , , , , , , , ,

7 Responses to Och så kom den då, den politiska hösten…

 1. Anders N on 22 september, 2014 at 06:10

  Det kommer nog bli en vacker höst i år 😀

  • Jinge on 22 september, 2014 at 06:12

   Fast kanske inte i politiskt avseende..

 2. T Lindholm on 22 september, 2014 at 08:05

  Det kanske är bra om det blir Omval, så att folket får en möjlighet till att få bort Borgarna…?
  Det var väl detta som var meningen, med tanke på Alliansens Valresultat…?

  • Jinge on 22 september, 2014 at 08:52

   Ja det är bara att hoppas…

  • lingon on 22 september, 2014 at 12:56

   Tja altså. Regnat och blåst har det i alla fall gjort inne i den stora staden vilken tyx se sig som varandes hela landets tyngsta och viktigaste instans… Bussarna simmade, tunnelbanan svämmade över, regn, regn, regn och blåsta är vi allihopa efter det senaste valet. Inte bara vi som ville ha något vettigare utan även de som ”vann”…

   Vet inte om nyval skulle förändra vädret, men antagligen skulle stödet för alla de ”gamla” partierna minska ytterligare. Det känns förvisso inte som något bättre väder prexis. Detta sagt även om det gamla vädret inte var eller är speciellt uppfriskande. Ett nyval skulle nog tyvärr orsaka många rotvältor, stormskador och annat elände istället för en genomtänkt strategi vad gäller framtida miljöparametrar och perspektiv.

   Kanske trots allt att det rådande vädret speglar det politiska läget på ett ganska träffande sätt?

   • Jinge on 22 september, 2014 at 13:44

    Kanske trots allt att det rådande vädret speglar det politiska läget på ett ganska träffande sätt?

    Du menar att valet 19/9 var en rotvälta? 😛

    • lingon on 22 september, 2014 at 17:39

     Nja, kanske inte riktgt, men närapå. Betydande storm- och vattenskador. Ett nyval under nuvarande omständigheter skulle nog riskera att bli en riktig rotvälta däremot. Det gäller nog att plocka fram sandsäckarna och valla upp samt förankra ordentligt så att inte vädret åstadkommer än värre skador.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *