Nu lär det bli nyval, på riktigt…

24 juli, 2017
By

Den socialdemokratiska regeringen med Stefan Löfven i spetsen borde omedelbart lämna in sin avskedsansökan och utlysa nyval, vi kan inte dras med en regeringskris som kommer pågå fram till och med nästa val år 2018. Regeringen måste ställa sina platser till förfogande nu direkt när skandalen omfattning blivit tydlig för väljarna…

bild

DN: ””Stefan Löfven anser att outsourcningen av it-driften på Transportstyrelsen är ett haveri.

Det är ett haveri som skett på Transportstyrelsen. Regeringen har därför bytt ut ledningen för myndigheten och säkerställt att berörda myndigheter har vidtagit åtgärder för att begränsa skadeverkningarna”, skriver statsminister Stefan Löfven i ett pressmeddelande och fortsätter:
”Under den senaste tiden har informationen till allmänheten brustit i tydlighet. Jag kommer tillsammans med Jonas Bjelfvenstam, generaldirektör Transportstyrelsen, Anders Thornberg, generaldirektör Säkerhetspolisen och Micael Bydén, överbefälhavare Försvarsmakten informera media och allmänheten om ärendet imorgon eftermiddag.””

Vi kan alla konstatera att socialdemokraterna uppvisar en oerhört märklig attityd, de har inte agerat trots att de har känt till denna skandal i över ett år utan att lyfta ett finger. Jag kan inte mer än höja ögonbrynen, jag undrar givetvis hur de tänkte. Trodde de verkligen att deras egen brist på regeringsduglighet bara skulle passera, helt utan att folk reagerade? Här handlar det ju inte bara om försvarsmakten, det handlar allra minst om själva – regeringsmakten. Hur ska väljarna kunna känna ett förtroende för ministrar som har valt att inte säga något offentligt utan bara hoppats på att hela skandalen skulle självdö?

Att Löfven väljer att berätta sanningen senare idag är en sent påkommen nödlösning. Det finns inte något annat val än att berätta sanningen och sedan se till att ta ett beslut om ett nyval, vi kan inte ha en regering som känner till att hemliga uppgifter om försvarsmakten sprids – utan att vi ens vet om hur många länder som haft full tillgång till informationen. Det enda vi vet är att det är IBM som har sålt denna usla tjänst till regeringen och det är Försvarsmakten och som både direkt och indirekt bär ansvaret. Ytterst ansvarig är givetvis den regering som uppenbarligen hade hoppats på att skandalen aldrig skulle bli känd.

Som jag förstår saken så bör alla statsråd som har varit inblandade i den här skandalen ställa sina platser till förfogande – nu direkt. Jag förstår inte hur ansvariga statsråd ska kunna sitta kvar fram till det ordinarie valet år 2018, de har misskött sitt arbete i och med att de har hjälpt till och medverkat till att sopa skandalen under mattan. Det håller givetvis inte, den sortens beteende går inte att skylla ifrån sig som Stefan Löfven gör i nuläget. Slipper regeringsmedlemmar undan ansvar så kommer väljarnas dom bli mycket hård, definitivt hårdare än vad Löfven kan hoppas på


i


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

20 Responses to Nu lär det bli nyval, på riktigt…

 1. Sören on 24 juli, 2017 at 04:52

  Trodde försvarmakten att IBM skulle tillvarata svenska säkhetsintressen? De tackade väl bara och tog emot…

 2. Tomas on 24 juli, 2017 at 07:04

  Det är bara att instämma med någon kommentar jag läst på nätet, det liknar allt mer en amatörmässig uppsättning av Gökboet.

  • Jinge on 24 juli, 2017 at 07:13

   Bulls Eye !! Det verkar som om vissa partier har ställt upp i SM i tönt! 🙁 Och de verkar KÄMPA för segern ! 🙁

 3. Bertil B on 24 juli, 2017 at 07:15

  Kan verkligen Löfven & Co sitta kvar med tanke på deras ständiga tillkortakommanden?

 4. lingon on 24 juli, 2017 at 08:47

  Det sorgliga är nog att vi nu ser vilken nivå den svenska politiken, egentligen oavsett färg, befinner sig på. När man till varje pris måste sälja ut allt och alla då ligger det väl nära till hands att sådant här händer?!

  Kan de räcka upp handen som tror att en sådan här situation inte skulle ha hänt med Batras och/eller jimmis gäng? Fast i deras fall hade det nog dolts så väl att vi inte fått reda på något…

  ‘Die Dummen Schweden’ går mot nya segrar 😉

  • Jinge on 24 juli, 2017 at 08:56

   Ja, fast jag tror inte att det är någon skillnad på gängen. Det är inte de huvudansvariga politikerna som har läckt till pressen…

 5. lingon on 24 juli, 2017 at 08:57

  Fö har ju rötmånaden börjat nu…

 6. el Persson on 24 juli, 2017 at 09:53

  Skulle regeringen lämna in lär de akta sig för extraval. Resultatet lär bli katastrofalt för bägge partierna. Då är det nog bättre att bara lämna över till Batrasket. Samtidigt får såsarna en chans till att omgruppera, och (mp) att bli kvar.
  Den enda fördelen för partierna med ett extraval vore att de kan besluta om extratilldelning för extra kostnader på grund av detta extra val. Det beslutet lär i så fall bli unisont. Och vi får hosta upp med ett antal miljarder för att de valda inte gör sitt jobb.

  För övrigt anser jag att partiväsendet i Sverige ska privatiseras!

  • Jinge on 24 juli, 2017 at 11:03

   ”Batrasket”, ett UNDERBART ord på en läbbig företeelse !! 🙂

 7. Bertil on 24 juli, 2017 at 13:29

  Kalla mig gärna för blåögd (vilket för övrigt är min ögöonfärg), men jag tror inte att SL har informerats av varken Ynkeman lr Hultqvist. Skulle inte heller bli förvånad om SL vid dagen presskonferens talar om att två lr tre kommer att bytas ut.

  • Bertil on 24 juli, 2017 at 15:47

   Lite rätt hade jag iaf. Som jag fattade det så fick SL reda på det hela i januari. Verkar vara en lite konstig arbetsordning när inte ens statsministern får reda på en sådan sak direkt, det är nog dags att arbetsrutinerna i regeringen ändras.

   Sen undrar jag hur sjutton ett ansvarigt statsråd ska kunna reda ut en sak som hon inte vet om, däremot vet två andra statsråd om vad som har hänt men det är inte deras departement det berör så därför säger de ingenting till henne lr statsministern. De jobbar ju ungefär som Fingal Olssons restaurangversion och säger ”Det här inte mitt bord”

   • lingon on 24 juli, 2017 at 18:17

    Tycker det känns så förbaskat svenskt, är det alltså det här jimmi o co vill att människor från andra länder ska anpassa sig till och göra till sitt, ‘Det är inte mitt bord’ alternativt ‘det är någon annan som har ansvar för det’?! Vet inte hur många gånger man fått sådana svar i olika situationer. Så, inte är det konstigt att det även i ledningen låter så. Men som sagt, jag tror inte det hade fungerat annorlunda med, som el Persson uttryckte det, Batrasket. Fast det hade nog inte så lättvindigt kommit fram, och tjänstvilligt rapporterats, om/med dem…

    • Kamelsilen on 24 juli, 2017 at 21:54

     …eller ´vi har inte ministerstyre i det här landet´ eller ´jag kan inte kommentera det enskilda fallet´.

    • el Persson on 25 juli, 2017 at 00:05

     Det kan tilläggas, som en vän uppmärksammade mig på, att processen startade under den förra regeringen, även om själva kontraktet slöts under början av 2015 under den nuvarande regeringen. Kan faktiskt vara så att transportstyrelsen körde vidare på det mandat de fått av Reinfeldt & Co.
     http://www.dalademokraten.se/opinion/ledare/ingen-minister-ska-avga

     • lingon on 25 juli, 2017 at 18:18

      Kunde just tänka mig det… Då förstår man ju varför Batrasket med jimmi ligger på som iglar för att lägga skulden på någon annan för något de själva varit med om att sjösätta och som skulle kunna leda till detta. Skulle inte förvåna mig ett dugg om de iskallt räknade med att något sådan här ‘smaskigt’ skulle ske så att de själva kan framstå som tända ljus, måna om landets säkerhet, klandrande ‘de andra oduglingarna’. Kan det även vara så att Batrasket lägligt nog ordnat fram läckan till medierna för att på så sätt skaffa sig ytterligare fördelar av att kunna klandra nuvarande ledning?! Detta istället för hjälpa till att minimera skadorna och se till så att något liknande inte kan hända igen. Ett stort arbete med tanke på hur mycket som kan ha kommit ut. Tyvärr lär man väl få räkna med värsta möjliga, och i slutänden hoppas att det inte var så illa. Dock tycker jag att alla partier borde samarbeta för att rädda ‘rikets säkerhet’ istället för att använda situationen att kriga med varandra i sedvanlig ‘Die Dummen Schweden’-anda. Fast det är väl en ren utopi förstås…

 8. Jinge on 27 juli, 2017 at 11:58

  ”Åkesson lär givetvis inte bry sig, men är Kinberg Batra verkligen så intresserad av att framstå som en som äventyrar svensk säkerhetspolitik för snöd partipolitisk vinnings skull?”

  Hon känner sig nog tvungen. Folk, inte ens dem i de egna leden, gillar AKB. Hon är ett moderat sänke av gigaformat. Men hon tror kanske att hon är tjusig bara för att hon lockar ett fåtal ja-sägare..

  Ja, Åkesson är ett gigantiskt stolpskott, han har klarat sig därför att de som röstar på partiet vare sig är politiskt intresserade eller särskilt smarta..

 9. el Persson on 27 juli, 2017 at 12:40

  AKB har anpassat sig till opinionssiffrorna. Sverigenazisterna är där det största oppositionspartiet, och när Jimmie pekade ut vägen för oppositionen med hela handen följde övriga efter som vilken fårskock som helst. I detta läge framstår han mer som oppositionsledare än AKB:
  Jag kan hålla med om att Jimmie vore ett stolpskott för Sverige, men absolut inte för sitt parti, och att många som röstar på hans parti många gånger inte är särskilt politiskt intresserade. Däremot tror jag inte de skiljer sig så mycket intelligensmässigt från medelsvensson. Jag tror mer på att Jimmie har förstått vidden av hur less många är på den nomenklatura som vi ”måste” rösta på i de gamla vanliga partierna; något egentligt val finns inte där. Att fånga upp dessa missnöjesröster så väl är skickligt av Jimmie och hans nassekompisar.

  Måtte vi privatisera partiväsendet!

  • lingon on 27 juli, 2017 at 20:41

   Ja det verkar ju faktiskt som om jimmi sitter och styr alliansen likt en marionettteaterdirektör… Dagens utveckling tyder ju på precis det. Jimmi talar i telefonintervju om att han är missnöjd. Kort därefter uttalar sig Batrasket att de kör på.

   Betr vilka som röstar på vem så var det väl även så under krigsåren att oxo en hel del så kallat högutbildade och medvetna var synnerligen brunt inspirerade och stödjande. Möjligen kan man tänka sig att det bland jimmis väljare idag ser liknande ut? Kanske är det tom så illa att inte bara de omedvetna och outbildade tillhör väljarskaran? Men tämligen klart är väl att Batrasket dansar efter hans elpiano, eller var det synth han trakterade i bandet?

 10. Jinge on 10 augusti, 2017 at 13:49

  Ja AKB har inte lång tid kvar, så är det..

 11. lingon on 10 augusti, 2017 at 14:14

  Intressant utveckling, Lövet fackförhandlaren har återigen tråcklat till något som inte var riktigt förväntat. Var det inte så dessutom att Batrasket i princip stod kvar på samma pocent? Och i så fall är det ju fortfarande större tillsammans med jimmi och järnrören…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Bilderblogg.se använder cookies i syfte att följa upp och förbättra webbplatsens utformning och innehåll. (Gällande EU-lag) mer information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close