Kristina Persson, en stolle som framtidsminister?

4 oktober, 2014
By

Till min förfäran så upptäckte jag i dagens tidningar att vår nya framtidsminister uppenbarligen har haft upplevelser som inte kan betraktas som friska, oavsett hur man än ser på saken. I ett tidigare liv så säger hon sig ha upplevt att hon blev ihjälslagen, en något udda händelse för en minister i Stefan Löfvens regering.

Kristina Persson, stolleDN: ”Men ministern har inte bara haft blicken riktad mot framtiden, som landshövding i Jämtland mellan 1995-2001 tittade hon även rejält i backspegeln.

För att få ner de höga arbetslöshetssiffrorna i länet initierade Kristina Persson länsstyrelsens projekt Tankekraft. En granskning av Striptease 1997 avslöjade att arbetslöshets-projektet hade tydliga inslag av nyandlighet, bland annat visades hur arbetslösa med tankens kraft skulle få en gardinring att pendla i en tråd, skriver Expressen.

En av dem som intervjuades i inslaget var Kristina Persson som berättade om sin egen nyandlighet och vad hon hade upplevt. I djupmeditation hade hon kommit i kontakt med sina ”tidigare liv” och bland annat blivit ihjälslagen som 19-åring på 1300-talet och varit en man på 1900-talet. Dessutom hade Persson kommit i kontakt med Raol Wallenberg.”

Det finns all anledning att höja på ögonbrynen inför den sortens händelser, episoder som hon uppenbarligen själv har valt att berätta om i media. Inom psykiatrin finns det ett flertal sätt att definiera upplevelser av det slaget, ingen definition sätts i samband med friskhet ur psykiatrins synpunkt. Personligen så tycker jag att det är förvånande att Stefan Löfven släpper in henne i regeringen som – Framtidsminister.

Det faktum att det har inträffat visar på mycket dåligt omdöme från Stefan Löfvens sida, dessutom visar det på en betydande brist på professionalitet hos statsministerns rådgivare, att ha en minister som kan misstänkas avgöra sitt eget departements ärenden med andars och demoners hjälp inger inte förtroende.

Hade hon fått vård och behandling för den här sortens åkommor så hade det väl kunnat accepteras, men att en människa som har ett direkt ansvar för landets framtid har det här slaget av handikapp är inte acceptabelt. Dessutom har hon själv berättat om ett flertal liknande händelser. Landets framtid ska påverkas av ett departement med klarsyn och kunskap, inte av seanser av typen anden i glaset


i Andra om: , , , , , , Dn12345, ,

Tags: , , , , , , ,

10 Responses to Kristina Persson, en stolle som framtidsminister?

 1. Sven O on 4 oktober, 2014 at 13:20

  De har väl inte folk nog…

 2. Jinge on 4 oktober, 2014 at 13:32

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19642587.ab: Nyblivna ministern Kristina Persson blev ihjälslagen på 1300-talet och var fattig torparhustru på 1800-talet. Det berättade hon i SVT:s ”Striptease” 1997: – Jag har i djup meditation upplevt det som brukar betecknas som tidigare liv.

  Den enda mördade minister vi har som fortfarande är minister?

 3. Annarkia on 4 oktober, 2014 at 15:00

  Jisses ! Var inte tråkig nu Jinge! Spännande framtid vi kan få. Vem vet vems framtid hon kommer att fatta beslut om . Beror väl på i vilket århundrade eller sekel hon befinner sig i när beslut ska tas.

  Vad gäller gardinringen är detinget konstigt med det. Med hjälp av mentala bilder kan vi påverka processer i kroppen. Genom att tänka och se ringen i snöret svänga samtidigt som man håller snöret i ett stadigt grepp kan den sättas igång. Det som händer är att nervbanorna agerar vid tänkt handling som när handlingen utförs fast i mindre skala. En av pusselbitarna i mental träning.

 4. Jonas N on 4 oktober, 2014 at 16:46

  Det är väl inte mer märkvärdigt än när någon tyckare antyder evig tillväxt i en ändlig värld. Vi är ännu inte vid historiens slut även om horisonten ligger kvar där den alltid legat. Barn av sin tid är vi allihopa.

 5. el persson on 4 oktober, 2014 at 17:29

  Hon lär väl ha framtidstro i alla fall, men, ärligt sagt, passar hon inte bättre som minister med ansvar för vertikal kommunikation?

 6. David on 4 oktober, 2014 at 17:52

  Å andra sidan lär väl en ”framtidsminister” inte göra så mycket egentligt arbete? Låter mest som ett sätt att ge en polare hög lön och gratis taxiresor. Sitta på kontoret och kolla på Jetsons, liksom…

 7. moteld on 4 oktober, 2014 at 20:19

  Kan hon se bakåt, kanske hon också kan se framåt. Det kan behövas i den här regeringen.

  • Jinge on 4 oktober, 2014 at 21:00

   Fast själv är jag inte speciellt förtjust i folk som blev mördade redan på 1300-talet…

   • lingon on 5 oktober, 2014 at 00:43

    Inte bara katter som har flera liv uppenbarligen 😉

    Men skämt åsido, som frukthandlaren sa, så är det väl häftigt med lite annorlunda tankegångar i en regering? Inte som de förra som bara tänkte på hur de bäst skulle berika sig och sina kompisar på oss andras bekostnad…

    • Jinge on 5 oktober, 2014 at 04:22

     Tror du att hon är från från sådana tankar bara för att hon blev mördad på 1300-talet? Det är ju föör faaxxx läskigt. Vi har ju ett spöke i regeringen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *