Justitieministerjobbet, för svårt för vissa…

12 januari, 2018
By

Jag har reagerat länge på svenska regeringars brist på handlingskraft, eller om det nu handlar om ren ovilja att ta itu med landets problem, jag vet inte. Men nog är det märkligt att -ingen- regering har förmått att tillsätta en justitieminister värd namnet, se bara på den förra, Beatrice Ask, och den nuvarande Morgan Johansson så förstår ni vad jag menar..

pistolDN: ”Fullt av folk som förgäves hade väntat ut sina buksmärtor och yrselkänslor och nu ville bli kvitt sina besvär inför en ny arbetsvecka. Lång väntetid. – När vi då sitter där ser vi hur väktarna reser sig upp.

Nu går allt mycket fort. Medan väktarna springer mot utgången tittar Johanna Rentzis ut genom de välvda fönster som vetter mot akutens innergård. Där står en bil, på snedden, ur baksätet lyfts en kille. Han är skjuten i huvudet. De bär in honom i hans armar och ben. Blodet droppar på stengolvet, adrenalinet hugger tag i Johannas bröst. – De är fem, sex män som alla skriker och gapar: ”Gör nåt, stå inte bara där!”, det är hotfullt. ”Hjälp honom nu för fan!”.

Och ni som har följt den här hemsidan ett tag vet att jag aldrig haft möjlighet eller tillfälle att hinna berömma en justitieminister, för oavsett om ministern kommer från MP & S-regeringen eller från Alliansen så har man aldrig lyckats plocka fram en minister som ens har försökt sköta jobbet, det finns all anledning att fråga sig på vilka meriter de har tillsatts. Justitiedepartementet tycks, oavsett regeringsfärg, ledas av en person som inte ens kan spela på läppen.

Jag antar att ni läste citatet från DN, det är lustigt och skrämmande att ingen av de två senaste ministrarna har klarat av sitt uppdrag på ett godtagbart sätt, å andra sidan så är det nog ingen av dem som ens har försökt. Hur Stefan Löfven tänkte när han gav jobbet till Johansson förstår jag inte, jag klarar inte ens att fantisera ihop något rimligt motiv till varför han skulle utses till just justitieminister. För maken till inkompetens är svår att finna, men tittar man på den tidigare regeringen så hittar man faktiskt en minister som har fått lika litet gjort som Johansson. Beatrice Ask lyckades nämligen inte heller göra något som är värt att minnas, om man inte ska tycka att bara frånvaron av agerande är minnesvärt förstås.

Det skjuts alltmer runt hela landet, och regeringarna förmår inte ens att hålla antalet poliser på en lämplig nivå, man försöker inte ens. Snart nog så kommer svenskarna att börja skapa medborgargarden, precis som om det vore bättre. Tänk efter nu – har någon av dessa ministrar skärpt lagarna om olaga vapeninnehav? Är det någon som ens har försökt? Tänk vad kul det skulle vara att mötas av en nyhet om att Morgan Johansson har gjort NÅGON nytta en dag


i


Tags: , , , , , , , ,

17 Responses to Justitieministerjobbet, för svårt för vissa…

 1. Mats Ek on 16 januari, 2018 at 13:00

  Din spaning är nog korrekt, det verkar som om landets regeringar devalverat en hel del av sådant som vi tidigare har ansett vara självklart. Nu förstår jag att du knappast håller med mig eftersom du röstar på Vänsterpartiet, men jag menar nog att den flyktingström vi har tagit emot är samma sorts liberalism som har drabbat skjutningarna. Man gör inget, och låter det som håller på att ske fortsätta. Visst även jag tycker att vi ska ta emot flyktingar, men vi ska ta emot vår andel av flyktingarna som kommer till EU, en linje du också förespråkat tidigare, men du kanske har ändrat dig? Dessutom anser jag att olaga vapeninnehav regelmässigt bör leda till minst ett års fängelse. Det tycker väl du också vore rimligt hoppas jag?

  • Jinge on 16 januari, 2018 at 13:20

   Kort: Vi utgör 2 % av EU:s befolkning, det betyder i normalfallet att vi ska ta emot lika många procent av dem som kommer hit. Iaf om vi inte har en skriande arbetslöshet. Helt i solidaritetens namn…

  • Marcus R on 16 januari, 2018 at 20:43

   Man höjde minimumstraffet i år till 2år för grovt vapenbrott, så att man kan behålla buset i häktet.

   I Sverige är det ju oftast så att de flesta vapenbrott inte ens går till domstol för buset åker dit för någon annan brottsrubricering istället. Hade vi struntat i straffrabatten och dömt folk för alla brott de begår och lagt ihop strafftiden så hade nog vapenanvändandet bland kriminella minskat illa kvickt, men som det ser ut nu så ska du begå ett brott kan man lika gärna göra det beväpnad.

   Regeringens utredning om implementeringen av EUs vapendirektiv släpptes förra veckan. När man trycker åt alla sportskyttar och jägare ska du se att alla skjutningar slutar… eller inte. 😉

   • Jinge on 16 januari, 2018 at 23:02

    I vilket avseende menar du att man tryckte åt sportskyttar o jägare ??

    • Marcus R on 17 januari, 2018 at 10:39

     Fler vapentyper ska hamna på 5-årslicenser, några vapentyper hamnar i kategori A (krigsmaterial, samma nivå som missiler) vilket gör det svårt att resa och tävla utomlands även om det är inom EU.

     Delar som inte är väsentliga idag ska göras väsentliga, magasin bl a. Jag tycker inte det är fel att det krävs licens för att köpa ett magasin men det är problematiskt att man begår vapenbrott om man råkar tappa ett tomt magasin nånstans eller glömmer det i bilen.

     Hela grejen av att fokusera på legala vapenägare för att förhindra terrorism är löjligt när det är enklare i Sverige att få tag på olagliga vapen. Se till att tullen faktiskt får möjlighet att göra sitt jobb istället.

     • Jinge on 17 januari, 2018 at 12:51

      Du Marcus! De bössorna som skidskyttarna använder, är det samma vapen som används av sportskyttarna på vanliga skjutbanor?

      • Marcus R on 17 januari, 2018 at 22:12

       Nja, det beror ju på vad man skjuter. Det finns korthållsskytte för gevär och det skjuts med bössor av den typen (eller, .22lr iaf, men de flesta skjuter med billigare grejer än det skidskyttarna har – vanliga jakt-repetrar är nog vanligast för det).

       Sedan finns ju fältskytte och 300m som är med större kalibrar, typ 6.5×55 och .308 och då används antingen gamla svenska mausrar (fast ovanligt nuförtiden, även de som är sportifierade) eller sådana här https://en.wikipedia.org/wiki/SIG_Sauer_200_STR och då finns där olika klasser för diopter och för kikare. Rätt många använder jaktbössor för den typen av skytte med.

       Där finns lite andra skyttediscipliner för grovkalibriga gevär också utöver det.

       Sedan finns där ju dynamiskt skytte och de använder oftast halvautomater. Det är en växande sport men svår att komma in i. Dynamiska förbundet kräver att du är aktiv i 2 år innan du kan få ett föreningsintyg på gevär eller hagel. Du kan ju dock tävla med ett jaktvapen där också om du har licens för något passande. Även här finns olika typer av divisioner allt från ”open” där allt är tillåtet till ”manual” där man kör med repeterbössor (dock inte så vanligt i dynamiskt skytte).

       • Jinge on 18 januari, 2018 at 08:52

        JA det hade man nog kunnat vänta sig, ett getingbo.. :-I Fältskytte på 300 meter låter som en riktig finsnickeridistans. Själv har jag skjutit med fripistol några gånger, men det var svårt. Lika jobbigt som luftpistol.

        • Marcus R on 18 januari, 2018 at 10:06

         Du ligger ju oftast ner när du skjuter på 300m. 🙂 Kikarskyttarna har benstöd. Mauserskyttarna har remstöd.

         Det finns nåt som kallas för F-klass som inte är jättevanligt här. De skjuter på närmare 1000m (eller iaf 1000 yards). De har jättestabila benstöd som man kan ändra finjustera minutiöst. Här är ett youtube-clipp från Bisley i England: https://www.youtube.com/watch?v=_hGdfG3l5kI

         1912 var 1000yrd-skytte med i OS faktiskt och då gjorde man det nog med öppna riktmedel…

         Sedan finns ju även något som kallas för bänkskytte där målet är att få så täta grupper som möjligt. Det skjuts på allt från 100 till 500m. Jag har dålig koll på det och har aldrig testat, men här är förbundssidan: http://www.benchrest.se/

         • Jinge on 18 januari, 2018 at 10:15

          Jag kan konstatera att jag lade ner skyttet i god tid. Att ”bänkskytte” ens har uppfunnits säger väl en hel del. Nä, pilbåge är nog mer lämpat för undertecknad, eller varför inte slangbella… 🙂

          • Marcus R on 18 januari, 2018 at 22:40

           Tror bänkskytte fanns innan du la ner skyttet bara att det inte var så vanligt. 😛

           Här är ju en sak man kan bli upprörd över… tur jag inte är med den organisationen iaf. https://www.svd.se/jagares-vapenregister-lamnas-ut-till-utomstaende

          • Jinge on 19 januari, 2018 at 00:14

           På svenska så betyder det att licensinnehavares namn och adress lämnas ut, vilka konsekvenser det kan leda till törs jag inte tänka på !!

           https://www.svd.se/jagares-vapenregister-lamnas-ut-till-utomstaende: ”Jägares vapenregister lämnas ut till säljare
           ”Det är ett indirekt vapenregister som lämnas ut.” Så säger en jägare om att Svenska Jägareförbundet i marknadsföringssyfte har lämnat ut sitt medlemsregister till flera utomstående aktörer.

           – Det är olyckligt, säger Joakim Norenhag, juridiskt verksamhetsansvarig för vapen hos polisen.”

           Fyy faan !! Det är så uselt agerat av våra myndigheter att deras anställda borde fråntas sina nycklar direkt, utan att passera gå. Hade jag varit tävlingsskytt fortfarande så hade jag haft ett par tre pistoler i ett låst säkerhetsskåp. Jävlar vad förbannad jag skulle ha blivit om/när jag fick reda på det.. 🙁

           Jag har varit inne på det flera gånger under de senaste veckorna, man KAN INTE längre lita på våra folkvalda politiker.. 🙁

          • Jinge on 19 januari, 2018 at 07:22

           Man skruvar fast pangen i en bänk och skjuter en serie utan att ta loss den?

          • Marcus R on 19 januari, 2018 at 13:06

           Tråden har blivit så lång så det går inte att svara på de senare inläggen nu… 😛

           Men ja i bänkskytte har man väldigt stabila benstöd. Bössan är inte riktigt fastskruvad i bänken men nära på.

           Ang. registret så är det som tur är inte en myndighetsorganisation som gjort det. Svenska Jägareförbundet det största av de två stora intresseorganisationerna för jägare. Det är ju givetvis inte bra det de har gjort och jag hoppas det blir något av det juridiskt för de har ju verkligen lämnat ut register på folk som har vapen.

           Tyvärr vill ju EU att vapenägarregistren ska delas mellan medlemsländerna. Det är kanske lite taskigt stereotypiskt nu men jag litar ju inte på att sådana register inte hamnar på vift hos maffian i östeuropa…

          • Jinge on 19 januari, 2018 at 14:22

           Den som vill kan ju köpa rubbet av ngn oärlig ydighetsperson. Underligt att inte POLISEN reagerar och tycker till…

 2. Kamelsilen on 17 januari, 2018 at 01:22

  Jodå i går (tisdag) sa Morgan i TV att nu ska det både byggas nya fängelser, bli hårdare straff och många fler poliser. Men hade Utredningspartiet börjat ifrågasätta sina ensidiga idéer om samhällstjänst, socialassistenter och straffrabatter om inte självaste Donald Trump hade berättat för hela världen hur mycket det har börjat skjutas i Sweden? Säkert inte! Såsarna kan fortfarande inte få in i huvudet att det har hänt en del sedan konstapel Björk patrullerade på gatorna och Tumba-Tarzan härjade i Haninge, men nu har husse gett smisk och sämre hund är man väl inte än att man springer efter pinnen.

  • Marcus R on 17 januari, 2018 at 10:45

   Bygga fler fängelser? Sa han det? Då borde han ju börja med att fråga Kriminalvårdens generaldirektör om varför man stängt ner så många platser. Det är ju enbart för att se duktig ut och spara pengar man gjort så och man tänker inte på (eller skiter i) att polisen vill pusha för kunna lagföra fler.

   När lastbilsattacken skedde i Stockholm var där så fullsatt att man började transportera bort fångar till andra delar av landet för man misstänkte att det kunde vara en terrorcell på flertalet personer och då hade man inte haft plats för dessa.

   Det är över 100% beläggning i fängelserna vilket gör att folk väntar i kö på att få sina straff. Istället för att bygga nya fängelser kanske man inte borde stängt ner de som finns?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Bilderblogg.se använder cookies i syfte att följa upp och förbättra webbplatsens utformning och innehåll. (Gällande EU-lag) mer information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close