Jonas Sjöstedt, en bra partiledare!

2 september, 2014
By

Jag har alltid vetat att Vänsterpartiets nya partiledare är både påläst och har den förmåga som många andra saknar, han är duktig på att uttrycka sig klart och tydligt.

Jonas SjöstedtDärför var det ett sant nöje att se och höra honom under kvällens partiledarintervju, den enda gången han snubblade lite var under diskussionen där han sade att partiets åsikt är att bruk av narkotika inte ska vara kriminaliserat, men att all annan hantering ska vara det. Jag anar att han inte är helt överens med andra i partiet om saken, men att han går på det beslut som man ändå har kommit fram till. Men frågan är mer komplicerad än så, för givetvis ska all hantering av narkotika vara kriminaliserad, om inte annat så ger de vårdinstanserna i bästa fall en möjlighet att få in missbrukarna i vård i ett tidigare stadium.

Om en missbrukare ställs inför valet att under-kasta sig vård, eller hamna bakom galler, ja då tror jag att en majoritet av dem väljer vården. Om det är bra eller inte kan man diskutera, ett fängelsestraff bör också motivera en person för att försöka klara av ett drogfritt liv, men frågan om missbruk är alltid svår, framförallt utifrån det faktum att det faktiskt är drogerna som bestämmer. Jag, som har arbetat med missbrukare i halva mitt yrkesliv och vet hur komplext det brukar vara men Jonas gjorde det enda rätta, han sade att det var partiets hållning i frågan.

Samtidigt så gjorde han mig stolt över att jag redan har röstat på (V), som jag gjorde för några dagar sedan, det är ett beslut som jag kan stå för. Nu är det ju långt ifrån säkert att Löfven släpper in (V) i en regering, men vill (S) göra Vänsterpartiet till ett oppositionsparti så tror jag att Löfven inleder sin politikerkarriär med att hoppa i galen tunna från hundra meters höjd.

Det finns en betydande risk för att jag kommer vilja förtydliga vissa saker vad det lider, dessutom så kommer jag inte att acceptera någon diskussion om narkotikan i kommentarerna. Jag förstår att det är en intressant fråga men väljer i så fall att skriva en särskild bloggpost i det ämnet inom ett par dagar. Den frågan är för viktig för att slarvas bort till några knarkliberala nyliberala centerpartister, bara så att ni vet

Andra om: , , , , , , , dn12345 annarkia


i

Tags: , , , , , , ,

7 Responses to Jonas Sjöstedt, en bra partiledare!

 1. Kamelsilen on 2 september, 2014 at 23:38

  Ja, Sjöstedt-Jesus var briljant, men han och Vänsterpartiet tror som vanligt för gott om människan, och att hustrumisshandlare som släpps ut efter löjligt korta straff fyllda av tacksamhet ska gå hem och kasta sig på knä framför sina offer och be om förlåtelse, medan i själva verket resultatet blir ett nytt sönderslaget ansikte eller något ännu värre. Och vilken jävla signal halverade straff också ger till brottsoffren, som redan förut behandlas så nedlåtande och nonchalant av myndigheterna!

  • Jinge on 3 september, 2014 at 05:13

   Menar man brott inom familjen oxo i ett sådant läge? Det låter tveksamt, har du hört/läst ngt om det?

   • Gert on 3 september, 2014 at 10:15

    Läste om ett förslag att maximera fängelsestraffet till 10 år. Med föreslagen halvtidsfrigivning så är alltså dömda mördare ute efter bara 5 år! Är detta verkligen ett förslag från (V)? Från vilket håll det än kommer, så är det åt helvete illa!!

    • Jinge on 3 september, 2014 at 10:21

     Det låter illa som fasen, mördare ska normalt dömas till livstid, ngn som i praktiken blir 18-19 år. DEt finns inte ngn anledning att lätta på det..

   • Kamelsilen on 3 september, 2014 at 16:14

    Ja, det framkom ju klart när han ansattes (dock mycket milt) av Hedemo. Men hur i helvete kunde jag gå och förtidsrösta på detta ansvarslösa parti, garanterat befriat som det är från varje kandidat med minsta gnutta jord under naglarna. Hög tid att gå och testa sig vid en sådan där Minnesmottagning (utreder begynnande demens), som Vårdguiden skriver om i nummer 3, 2014!

    • Jinge on 3 september, 2014 at 18:16

     🙂

 2. Minnet on 6 september, 2014 at 11:57

  Kommentaren svår att förstå! Bli konkret och berätta vad du vill ha sagt! / Jinge

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *