Jag saknar ”min” Korp..

16 februari, 2017
By

Jag har skrivit ett par gånger om mina korpgrannar, senast var väl för några månader sedan när en av dem verkade ha försvunnit. Men då dök paret upp igen efter en vecka och friden var återställd. Det var i alla fall det jag trodde, för idag har bägge varit osynliga och – ohörbara i över en månad, och man brukar alltid kunna höra dem om inte annat..KorpJag står gärna för att jag är lite löjlig, men det som kännetecknar paret sett utifrån mina ögon sett är att de alltid varit relativt oblyga. De har häckat i ett par år i samma träd, ett träd som finns rätt nära människor på en plats där många passerar dagligen. Jag har länge funderat på om jag ska fotografera paret från en bättre position, men jag har avstått eftersom de haft småttingar i sitt bo.

KorpMen nu förhåller det sig så att korpen har en särskild plats i mitt hjärta. Låt vara att det till stor den består i att Hugin och Mumin finns i vår mytologi. Själv så har jag i flera somrar talat om att jag ska ägna mer tid åt att kika på korparna och även försöka ta några nya bilder på dem. Tyvärr så har det inte blivit av ännu, mest beroende på att platsen där många av fåglarna samlas ligger ett antal kilometer från närmaste busshållplats. Men som sagt, skam den som ger sig.

I normala fall så här års så brukar de sitta uppflugna på höga byggnader, där sitter de och kraxar att andra korpar ska hålla sig på avstånd. Det är i vart fall det jag tror att budskapet består av, fast i sanningens namn så har jag aldrig sett något som jag tolkar som en revirstrid mellan korpar. Att det är vackra fåglar håller väl de mesta med om, precis som alla vet så är det dessutom osedvanligt kloka fåglar.

Själv ska jag ägna några timmar åt att sitta still och spana efter dem idag om det blir varmare än 3-4 grader utomhus. Om inte annat så skulle man kunna höra dem om de var i närheten kan jag tycka. Men vi får väl se, i bästa fall så kanske dessa rader kan uppdateras, vem vet


Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 Responses to Jag saknar ”min” Korp..

 1. Calle W on 16 februari, 2017 at 08:55

  Jag undrar vad korpen skulle tycka om att vara ”din”. 😀 Den skulle antagligen kraxa en hel del. Men rapportera gärna om hur det går.

  • Jinge on 16 februari, 2017 at 09:11

   Jepp, hittar jag dem så..

 2. Tarmo Lindholm on 16 februari, 2017 at 12:50

  Korpen är dessutom en utomordentlig bra flygare, i jämförelse med t.e.x Kråkan som får flaxa frenetiskt så fort det är motvind..:-)

  • Jinge on 16 februari, 2017 at 13:02

   Framförallt så är det en märklig fågel. Jag har haft utomordentligt intressanta möten med korp, bland annat en som – förföljde mig.. 😛

   • Tarmo Lindholm on 16 februari, 2017 at 15:23

    På tal om att följa efter,,när jag gick i Lågstadiet i början av 60 talet i Finland i en liten by, då hade vi ungar en vana att varje tidig vår leta upp ett Kråkbo, och när Kråkungarna var lagom stora i boet, tog vi en Kråkunge ( men bara en ur varje bo ) med hem. Den växte snabbt och var snart flygfärdig och höll sig alltid i närheten och var väldigt tam. Den följde mig de 3 kilometerna när jag cyklade till skolan varje dag, och när jag slutade skolan för dagen var Kråkan där och flög efter mig hem. Inte förrän när vintern närmade sig började den avvika allt oftare, och en dag var den borta, antagligen hade den hittat andra Kråk-kompisar..:-)

    • Jinge on 16 februari, 2017 at 16:11

     Mer troligt ett annat scenario, men det vill du inte höra. Vi hade en tam kaja en gång, den var jättetrevlig och satt med vid matbordet. Så mycket hyfs hade den inte, när det skulle käkas födelsedagstårta satte den sig – mitt i tårtan..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *