Dagens bild, en gammal naturbild..

10 januari, 2017
By

Jag tog bilden för ett antal år sedan, så bilden är gammal. Och individerna på bilden ser också ut som gamla gubbar, pensionärsklubben som har bestämt sig för att få lite frisk luft. Och nog ser hägrarna frusna ut så det räcker och blir över. Men hade de flyttat söderut så hade de sluppit frysa, men det är så dags nu i januari..

Gråhäger, RåstasjönDär står de idag, och de flesta av dem kommer flytta i månadsskiftet februari-mars, då flyger de ett antal kilometer år sydost för att börja äga sig åt erotik, allt i syfte att skaffa sig avkomma. Själv så kommer jag knappast besöka Råstasjön i vinter, jag har hundratals bilder på de långbenta fåglarna, dessutom så har jag en hel bunt som tål att publiceras, så förrådet av hägerbilder är tämligen välfyllt.

Jag rekommenderar ett besök trots att jag själv inte åker dit i år, man kommer väldigt nära fåglarna och de är faktiskt sevärda, trots att de ser så buttra ut i kylan. Man åker buss från Sundbybergs station och hållplatsen ligger bara några hundra meter från sjön. Vill någon mata dem så kan jag berätta att de gillar strömming, något som annars Solna kommun bjuder dem på…


Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , ,


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

One Response to Dagens bild, en gammal naturbild..

  1. Riita on 10 januari, 2017 at 15:14

    Läcker bild! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *