Dagens fågelbild, en skrattmås?

24 januari, 2016
By

Idag tog jag en buss från Södra station till Karl XII:s torg. Skälet var att jag ville kolla in Blasieholmen ordentligt och jag återkommer så småningom med flera bilder från ön som familjen Wall Enberg vill ska bebyggas med ett Nobelmuseum.SkrattmåsJodå, jag var ute en sväng och tog några bilder, men det var lite blåsigt just där så jag återvände till torget, eller rättare sagt till fågelmatningen vid Norrström. Där stod nämligen en man som matade skrattmåsarna, tyvärr så var jag på fel sida när bilden passerade som en blixt. Han stod och filmade sig själv när han hade en skrattmås som satt på huvudet, och en var på sina bägge utsträckta händer. Skrattisarna var förtjusta eftersom han stod still och hade rejäla brödbitar i händerna. Jag gillar fåglar, men att ha 25-30 skrattmåsar flaxande runt öronen vet jag inte om jag direkt längtar efter.

De där individerna har ju en tendens att lämna sin signatur redan då de flyger, och då bör man ha ett paraply, och det hade inte jag. Men jag ska göra fler försök att fotografera dem, de är tämligen orädda vid Norrström eftersom det är gott om människor som bjuder dem på diverse godsaker. Bilden då, ja jag får en känsla av att detta är en ungfågel, men den var helt orädd och hade jag haft en brödbit i handen så hade den kommit och satt sig på mig.

I skärgården så kallas dessa fåglar för ”Stockholmare”. De utmärker sig nämligen genom att skrika, skita och skräpa ner. Själv försöker jag alltid vara lågmäld då jag befinner mig på någon av den södra skärgårdens öar 🙂 (Klickbar bild, hoppas att det verkligen är en skrattmås..)


i Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

One Response to Dagens fågelbild, en skrattmås?

  1. el Persson on 24 januari, 2016 at 18:15

    adult skrattmås vinterdräkt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *