Alice Bah Kuhnke bör utse nästa chef över Flottan…

25 oktober, 2014
By

Nu visar det sig att flottans ubåtsjakt har kostat oss skattebetalare tjugo miljoner kronor. Jag gillar ju egentligen både Försvarsmakten och Flottan, men ska de spela teater så ska de tillhöra kulturdepartementet och inget annat. Det blir extra trist eftersom all personal förstår att hela historien bara är fiffel och båg, sådant inverkar på sikt menligt på motivationen. Nästa gång, om det kommer en ubåt på riktigt, så tror de givetvis att även det är en bluff.

MarinenJag, liksom många med mig, tvivlar mer än starkt på den historia som presenterats av den Kungliga flottan, jag har redan skrivit om det ett antal gånger. Den första bilden som de hävdade var tagen av en utomordentligt pålitlig källa tycker jag föreställer en vattenskoter. Gör dig själv en tjänst och titta dels på ”den pålitliga källans bild” och min vattenskoterbild. Det finns med andra ord starka skäl att ifrågasätta flottans bedömningsförmåga, för just den bilden är den enda bilden de har.

Sedan skulle ”ubåten” vara rysk, men hur sannolikt är det att en utländsk miniubåt går upp i ytläge inne i den svenska skärgården och kör så fort så att vattnet sprutar omkring den. Det är givetvis en så korkad tanke att den inte ens är möjlig att tänka, i vart fall om man inte är anställd av flottan. Arbetar man där, ja då kan man påstå precis vad sjutton som helst och landets församlade journalistkår drar upp det i megaformat både på löpsedlar och på webben. Rimligen så borde man vara ärlig mot läsekretsen, är man inte det så går de nyhetstörstiga någon annanstans för att få läsa nyheter.

Plåtschabrak Nästa idé som presenterades av försvarsmakten var att man hade iakttagit en rysk Spetsnaz-soldat, en ”dykare” som var på väg tillbaka till den förmodade miniubåten. Efter att ha fiskat havsöring i många år så förstod jag direkt att Flottan narrades, vilket jag givetvis skrev och berättade. Lyckligtvis så framträdde den anklagade fiskaren senare och berättade att det just var det han gjorde, fiskade havsöring.

Enligt Flottan så har man fått in hundratals vittnesrapporter från allmänheten, och de två rapporter som Flottan har redogjort för ger vid handen just det som jag inledde dessa rader med. Flottans sex eller sju dagars ”undervattenunder-rättelseoperation” var ingenting annat än teater, så därför bör kostnaden för detta jippo falla på rätt departement, och teater är en verksamhet som tillhör kulturdepartementet, således bör Alice Bah Kuhnke utse nästa chef över Flottan


i Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , dn12345

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 Responses to Alice Bah Kuhnke bör utse nästa chef över Flottan…

 1. Petter on 25 oktober, 2014 at 10:09

  Hon borde själv bli chef över verksamheten, då blir det slut på allt jidder!

 2. Bengt B on 25 oktober, 2014 at 13:32

  Men – till det kulturella hör också det estetiska, nota bene. Och visst är de svenska örlogsfartygen av idag oerhört fula. Visst, det lär finnas smarta tekniska skäl till varför de ser ut som de gör. Men det ena behöver väl inte utesluta det andra. Överhuvudtaget trist att fartyg och båtar idag oftast inte ser ut som fartyg och båtar. Passagerarfartyg, exvis, liknar ju mest liggande skyskrapor. Dock har ubåtar i alla tider sett ut som ubåtar – och ingenting annat.

  • Jinge on 25 oktober, 2014 at 13:34

   Fast – jag tycker att Helsingborg och Visby faktiskt är rätt så snygga… 😛

 3. Robert on 26 oktober, 2014 at 01:12

  Läs inlägget igen! / Jinge

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *